Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Ботев дължи над 130 000 лева на Общината

Ботев дължи над 130 000 лева на Общината

Novsport

Сериозна сума дължи Ботев на Община Пловдив. Въпреки това градската управа удължи концесията на клуба за стадион "Христо Ботев". Според Plovdiv24 "жълто-черните" имат да дават 130 580,56 лева без ДДС плюс лихвите за просрочие на плащането.

Това става ясно от годишния отчет на Общината за изпълнение на действащите концесионни договори през 2017 година. Този отчет предстои да бъде приет на предстоящата в четвъртък (13 септември) сесия на общинския съвет.

Ето какво се казва в официалния документ относно концесията на стадион "Христо Ботев“:

Концесионерът дължи годишно концесионно възнаграждение за 2017 г. в размер на 68 258.02 лв. без ДДС и лихви за просрочие на плащането, които до момента не са изплатени.


Дължимо от концесионера е годишното концесионно възнаграждение за 2016 г. в размер на 62 322.54 лв. без ДДС. За горното от община Пловдив многократно са изпращани напомнителни писма.


Концесионерът не изпълнява задължението си за заплащане на данък върху недвижимите имоти, както и такса за битови отпадъци на основание чл. 11, ал. 4 и чл. 64 от Закона за местните данъци.

Прави впечатление, че ръководството на ПФК Ботев е изрядно в плащането на концесионните вноски за базата в Коматево."Годишното концесионно възнаграждение за 2017 година, определено съгласно сключения договор за концесия за обект "Спортен комплекс - кв. Коматево", в размер на 18 000.00 лв., е платено“, се казва в официалния отчет на община Пловдив.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша