Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Българите – най-хубавото нещо в ЦСКА

Българите – най-хубавото нещо в ЦСКА

Novsport

ЦСКА-София така и не успя да победи пловдивски отбор в редовния сезон – две нулеви равенства с Ботев, загуба и реми, дошло след вратарска грешка с Локомотив. Не, че „червените“ играха толкова лошо на „Лаута“, но там видяхме двете лица на отбора на Стамен Белчев. От едната страна бяха българите – Кирил Десподов, Антон Недялков, Стойчо Атанасов, дори и Николай Бодуров. Всички те се хвърлиха здраво на „черно-белите“. Не се притесниха от опитните бойци в състава на Едуард Ераносян като Ванчо Траянов, Котев и Виданов. От другата страна обаче имахме чужденците. Кубемба, Рафа Перес, Пинто, Меркадо… Тези четиримата не знаеха къде се намират. След силното начало на пролетния дял Руй Педро също дръпна ръчната и бе сред слабите на „Лаута“. Единствените легионери, които заслужават да играят в този отбор са Петрус Бумал и донякъде Густаво Кулма и Арсенио Нунеш. Всички други правят само едно -изяждат хляба на никак не лошите млади българи в състава на „армейците“, повечето, от които, изградени в академията в Ловеч.


Само погледнете колко наши сънародници страдат заради съмнителните чужденци. Чорбаджийски не играе заради Рафаел Перес. Никола Колев не може да помирише терен заради Рубен Пинто и Давид Шимао. Десподов дълго време търкаше пейката заради Диого Виана през есента, а Александър Георгиев – заради някакви си Кубемби и Меркадовци. Милчо Ангелов също не може да хване ръка заради Каранга и Кубемба.
Ясно е, че трудно може да се изгради силен отбор само от българи. Но ако ще играят чужденци, нека поне бъдат като тези в Лудогорец. Каза го и Боби Галчев, малко преди да бъде изхвърлен от първия състав на ЦСКА-София. Реално в момента само с 3-4 легионери -Бумал, Руй Педро, Кулма и от време на Арсенио, „червените“ също щяха да са на третото място. Но поне щяха да са развили и калили в мъжкия футбол още повече Стойчо Атанасов, Кирил Десподов, Никола Колев, Милчо Ангелов, Александър Георгиев, Кристиян Малинов. Но не – почти всеки мач феновете на отбора трябва да гледат как Рафа Перес се спъва в топката, как Кубемба не може да я овладее или как Шимао прави нарушение след нарушение.


Българите са светлия лъч в този отбор на ЦСКА-София. Целта на шефовете е, колкото се може повече фенове на автентичния отбор да припознаят този, който понастоящем домакинства на „Българска армия“. Но с тези чужденци, притежаващи спорни качества, или поне не такива за отбор, който гони титли и купи, привържениците със сигурност няма да се върнат на стадиона.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Етър
Пирин
Лудогорец
Верея
Витоша