Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Бюджетът на Пирин (Бл) може да бъде намален 3 пъти

Бюджетът на Пирин (Бл) може да бъде намален 3 пъти

Novsport

Председателят на Общинския съвет на Благоевград Радослав Тасков заяви, че градската управа няма да изостави клуба. "Изпадането в по-долна група е изключително неприятно, но не е повод за абдикиране от задълженията ни да издържаме футболния клуб. Пирин е 100 процента общинско дружество и независимо че се налага да играем в по-долна група, то смятам, че трябва да запази клуба и футболната школа към него, както и инвестициите, които през последните години правим в спортната инфраструктура и база на територията на общината", каза Тасков пред агенция Фокус.

"Трябва да търсим и вариант за връщане в елита по възможно най-бързия начин", допълни той. Тасков коментира, че издръжката на Пирин в Първа лига е била около 2,3 милиона лева годишно. "Разчетите за Втора лига показват, че минималната издръжка трябва да е не по-малко от 600 000 -700 000 лева, но в зависимост от целите на отбора и какви състезатели ще бъдат привлечени то таван няма. Все пак може да кажем, че за следващия сезон издръжката на отбора ще е значително по-малка", уточни Тасков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша