Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Венци Стефанов: По-слаб Левски не съм виждал, подарихме им една точка

Венци Стефанов: По-слаб Левски не съм виждал, подарихме им една точка

Novsport

„Подарихме една точка на Левски. Аз лично по-слаб Левски никога не съм виждал!”

Това заяви Венци Стефанов след равенството на Славия срещу „сините” на Националния стадион в мач от последния за годината кръг в Първа лига.

Колоритният президент на Славия изказа възмущението си от поведението на гостуващата агитка, която не спря да го обижда дори и след срещата, докато той говореше пред журналистите.

„Искам да изкажа възмущението си от това, което се чуваше от трибуните. По молба на Даниел Боримиров се съгласих да почетем паметта на техния фен, а за сметка на това получих обиди по адрес на майка ми и по мой адрес. Това е гадно и отвратително, но нека си остане за тяхното възпитание. Аз казвам това, което мисля, а какво казват феновете на Левски и ЦСКА мен не ме интересува. Какво да отговориш на такива хора. Тя простотията бъка, чувате ли ги? Чувате ли”, попита шефът на „белите”, докато привърженици на Левски го обиждаха със скандирания пред стадиона.

„Какво мога да им кажа на такива хора? Можеш да говориш на човек, който има нещо в главата. На такива пропити от наркотици и простотия хора, няма какво да говориш. Кой мач е уговорен? Не ми се говори за такива простотии, а билетите навсякъде са по 20 лева, не са само тук.”Как си обяснява обидите от феновете?

„Обяснявам си го с липсата на първите седем години от възпитанието на тези хора. Може би, ако Левски беше победил, нямаше да викат. Щяха да са доста по-тихи и кротки. Затова в нашата държава трябва да има полиция и такива хора да не бъдат допускани на мачовете. Какво може да направи БФС, според вас, срещу тези хора? Засилената охрана зависи от клубовете. Както за мачовете в Пловдив, така и навсякъде. Тук трябва да има 20-30 полицаи, които да въвеждат ред, но явно това липсва. Защо липсва не мога да кажа. Ние никога не поръчваме частна охрана, а винаги си плащаме на полицията. Какво правят те в момента, не мога да ви кажа. Трябва да има санкции за такива фенове, и то сериозни. Някой ще заведе ли детето си на мач, ако има такива изстъпления? Това не зависи от никой в БФС, а е работа на държавата.”

За предстоящия изборен конгрес за президент на Българския футболен съюз:

„Има си гласуване, след което ще видим кой е победител. Подкрепя кандидатурата на Борислав Михайлов и е нормално да смятам, че той ще победи. Просто Любослав не притежава качества за ръководител. Много добър футболист, оставил след в българския футбол и в Европа, но от всяко дърво свирка не става. За такива постове се търсят добри мениджъри, хора с добри позиции в Европа и в самата държава. Защото авторитетът на един ръководител на БФС, трябва да е доказан не само в България, но и навън. От досега кандидатиралите се аз не виждам такъв. Всеки има право да се кандидатира, ако може да направи нещо по-добро. Хората, които се занимават с управлението на футбола обаче, няма как да променят такива фенове. Може би съм лош, защото не подкрепих кандидатурата на Любослав Пенев, но когато подкрепях ЦСКА да бъде този, който е припознат от публиката – бях добър. Сега, като не подкрепих техния човек – съм лош.”

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша