Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Витоша (Бистрица) се жалва от санкцията на Коце Ангелов

Витоша (Бистрица) се жалва от санкцията на Коце Ангелов

Novsport

От Витоша (Бистрица) изразиха несъгласието си с тежката санкция, която БФС наложи на треньора на тима Костадин Ангелов. Специалистът бе пратен на трибуните по време на мача със Славия.
Ето какво пишат от Витоша:
"От началото на сезона ръководството на Витоша (Бистрица) нито веднъж не си е позволило да коментира съдийството в Първа професионална лига. Няма да го направи и сега. Вярваме, че никой не е застрахован от грешки - нито ние, футболисти и треньори, нито реферите на двубоите от елита. И едните, и другите грешат, защото са хора. Поради тази причина и сега няма да навлизаме в детайли и няма да разнищваме съдийството на мача от десетия кръг между Витоша (Бистрица) и Славия, в който старши треньорът Костадин Ангелов бе изгонен от скамейката заради "обида на длъжностно лице".
Oгорчени сме не от решението наставникът да бъде пратен на трибуните на мига, в който за първи път в срещата публично изрази несъгласие с отсъждането на съдията, а от последвалата тежка санкция - "забрана за изпълняване на функции като треньор за една среща и глоба в размер на 2000 лева". Осъзнаваме, че Дисциплинарната комисия се осланя на чл. 34, ал. 1, т.2 от Дисциплинарния правилник за сезон 2017/2018, но въпреки това наказанието е изключително сериозно във финансов аспект.
До момента държанието на старши треньора Костадин Ангелов е било, и гаранция - ще продължава да бъде, еталон за поведение. Този етикет не го слагаме ние, а голяма част от съдиите, ръководили мачове на Витоша в Първа и Втора лига последните две години. Разбираме, че малките клубове понасят тежките удари, защото се явяват безгласна нота. Разбираме, че на гърба на скромните отбори съдии, делегати и Дисциплинарна комисия упражняват силата на закона.
Макар да не сме в състояние нито да обжалваме, нито да предприемем каквито и да е действия спрямо решението на ДК, искаме да се знае, че въпреки това не сме съгласни с нейните действия. ФК Витоша (Бистрица) ще заплати наложената на Костадин Ангелов глоба, но е обидно и демотивиращо за клуб, който се опитва да развива школата си, инвестира в базата си и дава шанс за развитие на млади български футболисти, двама от които са младежки национали на България, да заплати санкция, която покрива разходите месеци напред за един от детските набори в ДЮШ."
С уважение,
ФК Витоша (Бистрица)

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша