Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Външният министър: Следим случая с феновете на Левски в Хърватия, футболът трябва да е празник

Външният министър: Следим случая с феновете на Левски в Хърватия, футболът трябва да е празник

Novsport

Външният ни министър Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове на Левски, които пострадаха при гостуването на отбора на Хайдук в Хърватия.

„Предприели сме действия. Не случайно посланикът ни е изискал опровержение от най-необективно отразените събития в хърватските медии. В един от вестниците вече има такова, но това не е достатъчно. Следим случая с внимание”, каза Захариева в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

"Ще направим необходимото чрез посланика на Хърватия в България да проследим внимателно нещата. Много се надявам, защото идва мач и в София, нещата да бъдат по-спокойни. Следим казуса и имам уверението, че се извършва разследване срещу палежа на колата, а и не само. Всички тези престъпление са наказуеми сериозни и по техния наказателен кодекс. Благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция.”

„Разбирам, че момчетата са били под въздействието на силни емоции. Задържани са били. Не само консулът ни, но и посланикът ни са били през цялото време с тях в полицейското управление. Оказали сме пълно съдействие за хотели, за издаване на паспорти и дори за раздаване на дрехи, защото част от момчетата са били без тениски."

"По наша информация има задържани хърватски фенове и нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата”, обясни Захариева.„Моят призив е, макар да разбирам, че футболът е страст и подкрепата за любимия отбор е много важна, но нека тя да се изразява на трибуните, а не чрез действия, които да помрачат мача. Футболът би трябвало да е празник. Границата е била премината и от двете (страни), а след този неприятен инцидент феновете не са се насладили на играта. Пак казвам обаче, че българската държава в предприела абсолютно адекватни действия.”

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Етър
Пирин
Лудогорец
Верея
Витоша