Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Емил Димитров: Днес ЦСКА можеше да е само спомен

Емил Димитров: Днес ЦСКА можеше да е само спомен

Novsport

Бившият депутат от ГЕРБ и шеф на Чавдар Етрополе Емил Димитров даде интервю пред Блиц, в което говори за ЦСКА.

Г-н Димитров, коментарите относно автентичността на ЦСКА продължават. Вашето мнение по темата?
- За мен това са спекулации, а не толкова коментари. И в тази връзка е крайно време да им се сложи край. Истината е, че клубът трябваше да измине пътя, по който мина през последните две години. Ако не беше тази успешна операция, днес ЦСКА нямаше да го има. Щеше да е само спомен. ЦСКА го има благодарение на упоритостта и амбицията на настоящото ръководство да вземе един разбит отбор и да го възроди. Благодарение на премиера на България, който е спортна личност и който не допусна ЦСКА да загине. Клуба го има благодарение на уникалната му публика, която, както всички се убеждаваме, е на стадиона и подкрепя отбора. Много хора превъзмогнаха голямото си его, включително и Христо Стоичков, и резултатът е налице.

Някои фенове и специалисти обаче продължават да твърдят, че ЦСКА е хибрид между Чавдар Етрополе и Литекс...
- Не. Категорично не. Нима, ако беше така, хората щяха да припознаят тима? Нима феновете щяха да растат от мач на мач? Нали видяхте какво представляваше "Армията" в двубоя за купата срещу Лудогорец? Тези деца, момчета, момичета, мъже и жени някой насила ли ги е довел на стадиона? Някой насила ли ги кара да подкрепят ЦСКА? ЦСКА е в сърцето им. А щом е там, това е истинският ЦСКА. Говорите за хибриди. Нима другите отбори не са хибриди, включително даже и Левски, след периода на превръщането на футболните клубове в акционерни дружества? Нима настоящият Ботев Пловдив по тази логика е истинският, а не е Металик Сопот. Или пък Локо Пловдив - той истински ли е, или е бившият Велбъжд Кюстендил. Ами Локо София, ами Берое. Но знаете ли - ЦСКА е институция, ЦСКА е социален феномен и поради тази причина някои не искат да го припознаят. Или по-скоро - припознават го, но не го признават, за да има закачка, за да има интрига и напрежение. Пък и нали знаете какво се казали старите хора: "Да сте видели някой да брули върба? Брули се само плодно дърво!". Никой няма да атакува примерно Локо Пловдив, че не е автентичен, а атакуват или, казано метафорично, брулят ЦСКА.Кои са тези "някои", които не приемат ЦСКА?
- Левскарите. Вижте ги. Все тръбят, че ЦСКА е Чавдар-Литекс, а постоянно говорят за нашия отбор. И като наближи мач, хукват на стадиона. Добре де, след като за вас това не е ЦСКА, защо се вълнувате толкова много? Защо броите дните до мача с надеждата да спечелите? Защо пълните сектор Б на всяко вечно дерби в последните две години? Значи подсъзнателно тези хора приемат ЦСКА за ЦСКА. Иначе нямаше да има интерес. Просто нямаше да се вълнуват от армейския отбор.

А тези фенове, които припознават ЦСКА 1948?
- О, този клуб и неговите фенове се крепят на петима продажници, които заедно с роднините си ходят на мачовете на техния отбор. Ако мислят, че са фактор, ако мислят, че те са истинският ЦСКА, да дойдат на "Армията" и да застанат до червената лавина в сектор Г. Явно нямат смелост, защото техните привърженици са много, много по-малко от тези на истинския ЦСКА.

Как ще коментирате представянето на тима през есента?
- Отлично. Радвам се, че ЦСКА най-после се превърна в истински конкурент на Лудогорец, който е безспорно качествен и силен състав, доказал се през последните години. Вярвам, че през пролетта ще бъде интересно, и пожелавам на момчетата да донесат 32-ра-та титла на клуба навръх 70-го-дишния юбилей.

Стамен Белчев? Мнозина не вярваха, че треньорската му кариера на "Армията" ще прогресира...
- Признавам, аз също бях скептик, защото не познавах стила му на работа. Опасявах се, че ЦСКА ще се окаже тежък камък за него - ще му увисне на шията и ще го смачка. Но Стамен показа завидно израстване.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша