Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Емил Спасов: Делио Роси прави чудеса със защитата на Левски

Емил Спасов: Делио Роси прави чудеса със защитата на Левски

Novsport

Легендата на Левски - Емил Спасов, говори пред Топспорт.Публикуваме изказването му относно процесите в клуба от "Герена".

Как виждате отбора под ръководството на Делио Роси? Какви са впечатленията ви?

- Определено присъствието на такъв изявен треньор е от голямо значение за отбор като Левски. В краткия период, в който е начело на отбора, той направи едно много положително нещо - подобри играта в защита. Отборът играе много по-добре във фаза защита, което е плод на неговите усилия и неговата работа, което не е малко. Действително Роси направи чудеса, за да може тимът да заиграе по-добре в защита. Той самият каза, че атаката продава билетите за мачовете, докато защитата печели срещи и титли. Това негово изказване ми направи добро впечатление. Тепърва ще трябва да подобрява играта в нападение. За това нещо обаче има нужда и от по-добри футболисти. Ще трябва още няколко човека да подсилят отбора. Не е тайна, че ни трябват външни полузащитници. В момента няма такива на добро ниво. Сега взеха Жерсон Кабрал, но на него ще му трябва малко време, за да разгърне качествата си. Има положителни неща в неговата игра, но ни трябват още футболисти. Самият Делио Роси го каза това нещо и се надявам, че през зимния трансферен прозорец от ръководството ще успеят да намерят две-три класни попълнения като Обертан и Гомес.През последните няколко дни се появиха информации, че ще се търси и нов централен нападател, понеже Делио Роси не е доволен от представянето на Серджиу Буш и Жуниор Мапуку. Какво е мнението Ви за тях? Някой от тях двамата притежава ли нужните качества, да се превърне в така търсения голаджия от години наред на "Герена"?

- Мисля, че и двамата са добри футболисти. Действително, за момента, не могат да разгърнат потенциала, който имат. За мен има перспектива и класа в тях. Не мисля, че на този етап могат да се намерят по-добри футболисти на този пост. Проблемът на Левски е другаде - в халфовата линия и външните полузащитници. Ние нямаме добри външни полузащитници.

В този ред на мисли, какво смятате за упоритото налагане на Роман Прохазка като ляво външен полузащитник?

- На Роман Прохазка мястото не му е там. Той не може да играе на този пост. Вижда се, че има добри изяви понякога, старае се, но неговото място е вътре в центъра на халфовата линия. Бързината му не позволява да играе като външен халф.

Доколко следващите три срещи на Левски в Първа лига (б.а. с Етър, ЦСКА и Лудогорец) ще бъдат определящи за развитието на сезона на отбора?

- Всеки един мач си е сам за себе си. Във всяка една среща футболистите на Левски трябва да дават максимума от себе си, за да го спечелят. Слаби противници, особено на чужд терен, няма. Вижда се, че тимът изпитва трудности в гостуванията си. Играчите трябва да се постараят повече. Действително идват няколко много важни мача, в които футболистите трябва да се докажат. Тези срещи наистина ще са определящи развитието на сезона на Левски - дали ще скъси дистанцията до лидерите или ще се отдалечи от тях. Сезонът е доста дълъг, има още мачове. Левски е тръгнал в правилна посока. От лятото насам се направиха много положителни промени, взеха се много добри футболисти, но трябват още. На този етап отборът не е конкурентноспособен от тази гледна точка. До края на годината тимът трябва да направи всичко възможно да не изостава от челото, а през пролетта, ако вземат още няколко класни футболисти, които е видно, че са необходими, да атакува призовите места.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша