Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Защитник на Берое пред бразилските медии: Думата на треньора в България е закон!

Защитник на Берое пред бразилските медии: Думата на треньора в България е закон!

Novsport

„Футболът в България е по-различен, особено по отношение на тактическата дисциплина. Играчите изпълняват стриктно изискванията на треньорите и не се отклоняват от задачите си. Изисква се много физическа сила и мачовете минават под знака на единоборствата.“

Това разкрива бранителят на Берое Матеус Леони пред едно от най-големите бразилски издания -„Лансе“. Сайтът припомня, че левият бек е играл за швейцарския Ксамакс преди да дойде в България.

„Елитната група се състои от 14 отбора, но само пет от тях се борят за разпределяне на челните места. Тези отбори са по-добре организирани и по-технични, защото по-често играят в евротурнирите“, казва Матеус Леони.

Той разкрива, че е бил посрещнат много добре в Берое и Стара Загора преди две години.

„Нямах проблеми с адаптацията, като ми помогна и престоя в Ксамакс. Начинът на живот е много по-различен от този в Бразилия, езикът е сложен, но всеки ден гледам да научавам по нещо ново. Вече общувам нормално със съотборниците си и разбирам треньора“, обяснява бранителят.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша