Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Кондиционният треньор на Дунав първи от България се е записал за семинара в Еспаньол

Кондиционният треньор на Дунав първи от България се е записал за семинара в Еспаньол

Novsport

Кондиционният треньор на Дунав (Русе) Емил Иванов е един от първите, които запазиха мястото си на семинара в "Еспаньол", който ще бъде през февруари. Той вече е бил част от летните лагери "Кампус Барселона", а сега ще пътува до каталунската столица и за среща с другия местен гранд.


"Съвсем случайно разбрах за семинара - казва Емил Иванов. - Прочетох в медиите и се свързах с организаторите. Смятам, че това е голям шанс за всеки треньор, който има амбиции да се развива. След като вече две години присъствам на "Кампус Барселона", сега ще ми е интересно да видя как работи другият клуб и каква е неговата философия.


Футболът се развива с много бързи темпове в наше време, с много иновации. В България знаем, че всички разбират от футбол и политика. Това в кръга на шегата. Всъщност, за да си наистина добър в това, което правиш, трябва да се развиваш и да учиш постоянно. В този смисъл семинарът в "Еспаньол" ще е още една крачка напред за всеки, който се занимава професионално с футбол. Всяка една тема в програмата на семинара ми е интересна, не подценявам информацията. Ще ми е интересно да направя паралел с нашите методи и да взема най-доброто, което може да се приложи у нас.
Мисля,че програмата е направена по най-добрия начин. Целта е да можеш да се концентрираш само върху футбола, да не се занимаваш с различни въпроси и евентуални проблеми от битово естество, а да извлечеш най-доброто за себе си като треньор. Осигурени са хотел, хранене, логистика и преводачи, което говори за перфектна организация."


Няколко български треньори ще имат шанс да се запознаят със структури и методики в Академията на един от най-популярните испански клубове през февруари 2018 г. Семинарът ще отвори вратите на познанието с лекции, тренировки и практически занимания, както и наблюдаването на мачове на юношески формации и първия отбор.


Футболните хора от България, които проявят интерес, ще получат пълни данни за структурирането на работата в Академията на "Еспаньол", а ежедневните лекции са при светила в отделните области на работата с подрастващи футболисти.


Методистът Пол Гарсия, Дани Парра, дългогодишен отговорник за физическите и кондиционните методики в клуба, а Хауме Сабате е технически директор на Академията. Ще се гледат занимания на отделни формации, като до тях ще има човек, който да обяснява същността на заниманията и аспектите, в които се работи на тях. Предвидено е и гледане на мач на първия отбор на "Еспаньол".
За треньорите от България организатор на посещението на семинара е Cosmo Futbol, който в две поредни години заведе над 150 деца от нашата страна на лагерите Campus Barcelona в другия каталунски клуб "Барселона".

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша