Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Коце Ангелов: Витоша се развива ежедневно! Уверено крачим към голямата си цел

Коце Ангелов: Витоша се развива ежедневно! Уверено крачим към голямата си цел

Novsport

Буквално дни след като сътвори и немислимото в края на миналия май – да остави Витоша (Бистрица) в Първа професионална лига, Костадин Ангелов реши да се оттегли от треньорския пост и остави тима в ръцете на своя колега и помощник Росен Кирилов, за да предприеме едно ново и непознато за него предизвикателство. Доскорошният наставник на „тигрите” се зае с ръководството на клуба и реализирането на голямата му цел – развитието на школата и талантите в нея, които един ден да бъдат гръбнакът на първия състав. За месеците встрани от треньорската скамейка, израстването на мъжкия отбор и клуба като цяло, както и за очакванията си за пролетния дял в елита, Коце Ангелов говори пред официалния сайт на Витоша (Бистрица).


– Г-н Ангелов, в какво настроение посреща Витоша (Бистрица) Новата 2019 година?
– В отлично поради факта, че в сравнение с миналата година мъжкият отбор, а и целият клуб като цяло направиха поредната крачка напред в своето развитие.


– Доволен ли сте от това, което видяхте през есента?
– Със сигурност няма как да дам публична оценка при положение, че играта трябва да я оценява Росен Кирилов. Така, както аз се ползвах с пълното доверие на ръководството на клуба миналата година, сега и треньорът се ползва с моето. При всички положения обаче, щом сме се представили по-добре от миналия сезон, значи има напредък.
– Къде видяхте най-голямо израстване в отбора?
– Явно е, че момчетата натрупаха самочувствие. Отделно, след като се смени стилът, се играе по-директно и се търси повече противниковата врата.

– Какво все още обаче пречи на момчетата да вземат точки от водещите отбори?
– Вероятно все още има някакъв психологически проблем, но аз съм сигурен, че и той ще се изчисти в най-скоро време. За много хора, които не са в клуба, бе учудващо как се представяме през настоящата кампания. Следващата стъпка е тази вяра в собствените ни възможности да се увеличава.

– Колко тежко ще е напролет и възможно ли е да се скъси дистанцията до десетия Славия, за да се атакува впоследствие, в групите, евентуално второто място и директно оставане в групата?
– В първенството няма лек мач за нас, както сподели и Росен Кирилов преди няколко дни. Никога не съм си правил такива планове и подобни сметки. За мен са безсмислени.

– По-трудно или по-лесно ще е оцеляването на тима в сравнение с миналата година, когато до последно никой не слагаше в сметките си Витоша като участник в Първа лига и този сезон?
– Няма как да знам отсега. Всичко зависи от играчите и тяхното представяне. Искрено се надявам обаче да бъде по-лесно.


– През лятото отстъпихте треньорската позиция на Росен Кирилов, като се заехте с менажирането на клуба. Колко различно е да гледате мачовете от трибуните?
– Разликата е огромна и определено е далеч по-лесно отстрани, защото отговорността винаги е върху плещите на старши треньора. Той преживява нещата по коренно различен начин от всеки друг около него.


– Как се развива Витоша като клуб и в ролята ви на главен мениджър каква е голямата ви цел през 2019-а?
– Смятам, че ежедневно се развиваме, малко по малко. Най-голямата стъпка, която направихме, е да инвестираме в базата. Взехме стария стадион „Академик“ и сега го реконструираме. Не е тайна за никого, че нашата най-голяма цел е един ден мъжкият отбор да бъде съставен от наши юноши. Радвам се, че те се развиват и показват качества и добри игри. Набор 2001 отново е на едно много добро ниво. Набор 2002 пък изненадва с представянето си в Елитната юношеска група. Тук е мястото да ги поздравя, защото, признавам си, не съм очаквал подобно нещо от тяхна страна. Аз обаче гледам не само тях, но и всички останали набори в академията. Много от тях, въпреки че не са на кой знае какво ниво откъм резултати, разполагат с талантливи играчи, които отсега трябва да знаят, че изявите им се следят и в момента, в който покажат качества за мъжкия отбор, ще получат своя шанс. Пак казвам, това е нашата основна идея и моя най-голяма мечта – да успеем да вкараме колкото се може повече млади момчета в първия отбор и той да се представя успешно.


– Какво е нужно и кога най-скоро можем да имаме момчета от школата при мъжете?
– Сега четирима от нашите юноши ще започнат подготовка с първия състав, но е нужно време, за да се наложат. Може би от следващото първенство вече ще можем да разчитаме по-сериозно на тях. Нужно е време, търпение и вяра. За щастие, всичко това ни се осигурява от президента Сергей Ташков, който инвестира в клуба и показва нагледно, че вярва във всеки един от нас – в момчетата и в мен миналата година въпреки поредицата от негативни резултати. Освен всичко друго, наред с доверието имаше и приемственост, след като Росен и Николай (б.а.: Христозов) поеха клуба. Изобщо моделът на управление, дори отношенията в нашия клуб не са типични за нашите географски ширини.


– Г-н Ангелов, благодаря и успех!
– Благодаря и аз!

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село