Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Кралев: До 2 седмици тръгва търгът за базите на ЦСКА

Кралев: До 2 седмици тръгва търгът за базите на ЦСКА

Novsport

Спортният министър Красен Кралев разкри какви са поредните новини около предстоящия търг за базите на ЦСКА.

Той заяви, че до седмица или две процедурата ще бъде обявена официално, тъй като вече са платени всички дългове на армейците и те могат да бъдат вписани в Агенцията по вписванията.

"В момента подготвяме търга за стадион "Българска армия", който да се проведе по стария закон, защото няма време да се чака. Феновете, пък и самото ръководство на дружеството и всички заинтересовани от този процес нямат търпение да изчакат новия закон, но нищо не пречи след провеждането на сегашния конкурс, след това срокът да се удължи”, заяви министърът пред bTV.

„Вече няма никаква пречка дружеството да бъде регистрирано. Вчера по сметката на министерството постъпи сумата от 273 000 лева, която дружеството ЦСКА дължеше на министерството, респективно на Столична община за такса смет и данък сгради, а това беше последната пречка пред регистрирането на дружеството.

В момента сме подали документи в Агенцията по вписванията, дружеството съвсем скоро ще бъде регистрирано, т.е. очаквам буквално до седмица или две, докато се впише дружеството, да обявим конкурса.

До момента нямаше как да регистрираме дружеството, защото имаше открити задължения към Столична община. Тоест, апортът на имота не можеше да бъде завършен - отваря се възможност да бъде вписан от търговското дружество и да бъде обявен конкурс за всички, които искат и отговарят на условията. Вече може да бъде обявена процедурата, досега не можеше", каза министърът.Той заяви, че не може да коментира казуса с емблемата, тъй като не отговаря за този случай, а само за базите.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша