Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Левски: Времето е в нас и ние сме във времето…

Левски: Времето е в нас и ние сме във времето…

Novsport

Времето е в нас и ние сме във времето…

Една гениална мисъл на един гениален българин.

Символ, личност и портрет.

Отправна точка и пример за интелект, смелост, себераздаване, дух.

Знаменосец и Апостол на Свободата.

За живота на Васил Левски са изписани множество страници, изпълнени с възхита и преклонение пред чистото му дело. Неслучайно Борис Василев – Боркиша го предлага за патрон на нашия любим клуб. Той казва: „Левски ще го кръстим!“.

Предлага го, защото не иска в името на клуба ни да има чуждо влияние и защото се възхищава от Апостола на свободата. Вижда в него образец на смелост, ловкост и героизъм, на безпределна любов към народа и на готовност за саможертва.

От тогава до днес Васил Левски непрекъснато занимава съзнанието, възбужда интереса, кара духа да е неспокоен и да преследва мечтанието за онази „чиста и свята република”, която и днес носим в сърцето и ума си.

Вече 182 години Апостола продължава да е нашата мярка за човечност. Води ни, коригира ни, кара ни да сме отговорни към идеалите, обективизма и реализма му. Като симбиоза на мисъл и действие, които превърнахме в наше знаме.

Ръководството на клуба, футболистите и неговите служители се покланят пред духа на Апостола на Свободата, пише официалният сайт на ПФК Левски и напомня, че днес, 18 юли, се навършват 182 години от рождението на Васил Левски!

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село