Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Макенджиев: Колкото по-малко се слушат феновете, толкова по-добре

Макенджиев: Колкото по-малко се слушат феновете, толкова по-добре

Novsport

Вратарят на Пирин Благой Макенджиев направи интересно изказване, че феновете много пречат на клубовете у нас и не им позволяват да изградят дългосрочна стратегия.

"Колкото по-малко се слушат феновете, толкова по-добре. Тях не ги интересува да има развитие и по-добра игра, а искат да има победи. 3-4 мача биеш, после два губиш... в това няма смисъл. Казвал съм и на ръководителите, че е по-добре да се изгради един отбор и да се търсят по-големи успехи след една-две години", заяви вратарят на Пирин.

Той счита, че феновете пристискат както играчите, така и треньорите и ръководствата на всички отбори у нас и това създава ненужно напрежение и води до грешни решения. "Аз също съм страдал от феновете", оплака се националът.

Макенджиев иска да вижда в Пирин само млади момчета от школата с минимално участие на чужденци. Той смята, че Пирин и Славия са идеалните отбори в елита за развитие на млади таланти.

„В Пирин винаги е имало малко чужденци – един или двама максимум. Надявам се и догодина, и след това да идват само млади играчи отдолу, само македонци да има в този отбор. Ако отборът даде повече изява на тези футболист, мисля, че те сами няма да искат да си тръгват. Като са млади Пирин, Славия са перфектни отбори за тяхното развитие, за начален стадий”, коментира Макенджиев в Студио „Дерби”.Стражът смята, че Милен Радуканов е променил основно манталитета, дисциплината и агресията на „орлетата”.

„Радуканов промени може би манталитета, дисциплината и агресията. Пирин винаги се е славел с пиринския дух и отборна игра. Не сме най-техничният или най-бързият отбор, но играем отборно”.

И пожела на всеки клуб да има играч като Иван Цветков.

„Пожелавам на всеки отбор да има такъв футболист като Иван Цветков. Той показва въпреки годините си, че е изключителна класа и младите само трябва да се учат от него. Надявам се да попиват повече и повече, за да може да се развиват”.

Макенджиев още не разбира защо беше зачеркнат в Берое.

„Не знам каква беше точната причина да си тръгна от Берое. Имаше някаква напрежение във феновете. Може би заради слабите резултати, но не смятам, че аз съм основна причина. Взеха чуждестранен вратар, на когото разчитаха повече. Обадиха ми се от Пирин и прецених, че е по-добре да си тръгна от Берое. Не съжалявам, че направих тоя ход. Мисля, че се представяме доста добре през втория полусезон”.

Новият формат на плейофите в Първа лига засега носи смесени чувства у вратаря.

„Не мога да преценя за формата. Може би тия групи са малко излишно, но времето ще покаже. Надявам се българският футбол да върви нагоре”.

Той похвали колегите си от националния отбор и селекционера Петър Хубчев.

„Доста добра победа с доста добра игра срещу Холандия. Не мога да се сетя някое положение за Холандия. Мисля, че треньорите доста са повлияли и момчетата играят с друга мотивация. Хубчев е мълчалив пред медиите, пред отбора не е толкова мълчалив. Изключително много държи на дисциплината. Ако се задържи повече, може би ще има и повече успехи”.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Етър
Пирин
Лудогорец
Верея
Витоша