Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Малин Орачев дебне за каре от "Ивайло"

Малин Орачев дебне за каре от

Novsport

Старши треньорът на Дунав Русе Малин Орачев следи ситуацията около четирима играчи на Етър. Това са Стефан Неделчев, Ерик Почански, Иван Вълчанов и Румен Руменов. Договорите на карето с болярите изтичат и с тях предстоят преговори. Най-силно е желанието на Орачев за Почански и Руменов, които да засилят конкуренцията в атака и средата на терена. Последният, с когото Дунав се раздели, бе капитанът Диян Димов, който подписа с ЦСКА 1948. В посока Ботев Пд пое Васил Шопов, а Карагарен парафира с другия пловдивски клуб Локомотив. Бразилецът Жатоба пък ще бъде продаден. Тръгнаха си още Ненов и Милчев, които отидоха в Ботев Враца. Така реално Малин Орачев има да запълва доста пробойни. Драконите започват подготовка в понеделник.

Предложение за откриване на концесионна процедура за спортния комплекс "Дунав" пък е внесъл кметът на Русе Пламен Стоилов. За него местният парламент ще се произнесе на предстоящото за 21 юни общинско заседание.

Концесията ще е за срок от 35 години. Тя включва ползване на стадион "Дунав" с площ 23 865 кВ. метра, четириетажна административна сграда с площ 477 квадрата, обект с площ от 470 квадрата, поземлен имот от 7555 квадрата, трасе за стрелба с лък с площ 7865 квадрата, едноетажна сграда от 192 кв. м. Отделно от това има плувен басейн с построени сгради с обща площ 1658 кв. м, и още една сграда от 111 квадрата.Концесията ще се реализира, след като приключи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари 2009 г. Бъдещият концесионер трябва да инвестира в ремонт на тревното игрище, да изгради изкуствен терен, отговарящ на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи, с 4 съблекални. Концесионерът ще трябва също да доизгради хотела към комплекса, да ремонтира съществуващия басейн и трасето за стрелба с лък. Трябва да изгради спортни зали и LED дисплей на трибуната, като за всички дейности ще са фиксирани срокове 6 бъдещия договор.

Една от важните цели на концесията е спортният комплекс "Дунав" да се развие като функционален и привлекателен център с условия за провеждане на официални футболни срещи до ниво Трета лига.

В края на 2015 г. в Община Русе било депозирано желание за концесия от страна на "РДС Инвест" ЕООД - фирма на президента на драконите д-р Симеон Симеонов. Намерението на отбора е да по-

В Дунав имаха поводи за радост в края на сезона, след като се спасиха в баража с Царско село, но сега ще градят отбор наново получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните съоръжения. През октомври миналата година "РДС Инвест" ЕООД е преобразувано в еднолично акционерно дружество. Очаква се и сега д-р Симеонов да кандидатства за концесията, пише dunavmost.com.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша