Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Малин Орачев: Пред Дунав целта е да се утвърди в елита

Малин Орачев: Пред Дунав целта е да се утвърди в елита

Novsport

Малин Орачев даде интервю пред "Тема: Спорт", в което говори за амбициите си и целите пред новото изпитание за него в професионалната му кариера - Дунав.

Г-н Орачев, дебютирахте начело на Дунав срещу труден съперник, какъвто е Берое. Как ви се видя отборът в Стара Загора?
- Отборът се представи много добре с оглед на това, че изпълниха, което исках. А то е да виждам себераздаване, тактическа дисциплина и желание в играта. В по-голяма част от мача това се получи. Това трябва да ни бъде основата във всеки един мач, а след това да се надгражда тактически и технически. Като цяло от този първи мач съм доволен.

Каква съблекалня открихте?
- Момчетата са задружни и колективът е много добър. Усещам от тренировъчния процес, че играчите желаят да работят и да се развиват, което много ме радва.

Какви краткосрочни задачи си поставяте?

- Трябва всички заедно да подобрим физическото състояние на отбора. На първо време трябва колкото се може повече да откраднем и спечелим точки, защото са ни необходими. Впоследствие ще градим нашата визия, която искаме.

Кое от проекта на Дунав ви спечели, за да поемете отбора?
- Шефовете на Дунав са много амбициозни хора. Правят много за отбора, предвид това, че в града дълги години не се бе играл футбол на елитно ниво. Видях базата, която в момента се изгражда и до една седмица тренировъчният терен ще бъде готов. Настилката ще бъде положена. Вече ще имаме много добри условия за подготовка. Ръководството има силно желание за развиването на ДЮШ. Да се работи с млади момчета. Това ме амбицира допълнително.Да, това се вижда, предвид, че Дунав залага основно на български играчи...
- Дунав не е най-високобюджетният отбор в Първа лига. Повече се разчита на български футболисти. В бъдеще, дай Боже, отборът да се развие и в първия тим да има наши кадри от школата.

Лесно ли се разбрахте с ръководството?
- Разбира се. В това отношение всички гледахме в една посока. За мен не бе необходимо много време, за да се разберем.

Дунав е на дъното в класирането, но през миналия шампионат отборът доказа, че има качества...
- Двубоят, който изгледах със Септември, и сега в този с Берое видях добър потенциал в отбора. Тези момчета търпят развитие и смятам, че имат място в Първа лига.

Какви цели постави ръководството пред вас?
- На този етап не са ни поставяни цели. Ние все пак трябва да утвърдим отбора в Първа лига. Никой не мисли за изпадане.

Имате ли вече набелязани постове, за които ще търсите футболисти през зимата?
- Искам още малко по-добре да се запозная с момчетата в тренировъчния процес и мачовете до края на годината. А след това ще преценяваме какви футболисти искаме да привлечем и с кои да се разделим.

Разкажете малко повече за стажа си в Атлетико (Мадрид). Какъв човек е Диего Симеоне?
- Всички знаем, че нивото на подобен клуб е много високо. Научих страшно много. Ходих там три поредни години. Видях как се работи в голям клуб. Много помогна в развитието ми като треньор. Срещнах се и говорих с Диего Симеоне, но ще запазя за себе си разговора ни (смее се).

Планирате ли и други стажове?
- Имах резервиран билет отново за Мадрид на 12 ноември, но така се стекоха обстоятелствата, че тази година ще пропусна. Времето за почивка е много малко и няма да имам време. Но се надявам това да се случи през следващата.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша