Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Нестор наложи нов ред в ЦСКА

Нестор наложи нов ред в ЦСКА

Novsport

Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро е наложил доста промени в заниманията на отбора, разбра "Тема Спорт". 35-годишният специалист пое тима в четвъртък и вече изведе червените 4 пъти в Панчарево - по веднъж в първия си ден и в петък и двукратно в събота.

Прави впечатление, че всички тренировки са били с продължителност от почти два часа! Досега под ръководството на Стамен Белчев и временния наставник Христо Янев армейците провеждаха занимания в рамките на 60-70 минути, а понякога дори не са продължавали един час. Сега обаче те са чувствително по-дълги. През първите 30 минути отборът прави загрявка, като тази фаза протича под контрола на кондиционния треньор Томас Нойберт. Остатъкът от заниманията е съставен изцяло от упражнения с топка.

Любопитен е и начинът, по който Ел Маестро води заниманията. Той разделя отбора на две групи. С едната се занимава Нестор, а другата е поверена на 24-годишния му брат Никон. В повечето от упражненията единият Ел Маестро води офанзивните футболисти, докато другият се занимава със заидитниците. Вратарите са тренирани от Ивайло Петров- Пифа и Георги Велинов. Джони замина за Тетевен, а вероятно иде пътува и за Австрия.

Нестор постепенно вкарва новости и в тактиката на тима, но там нещата тепърва ще се избистрят. На първо време прави впечатление, че централната двойка защитници вече няма толкова голяма роля при изнасянето на топката и включванията им в предни позиции са по-редки.Новият треньор е имал реч пред играчите преди първото си занимание в четвъртък. Извън терена младият специалист се държи no-освободено и често показва чувство за хумор. В тренировъчния процес обаче Ел Маестро типично по немски е строг и пази дистанция от футболистите. Той комуникира с тях на три езика -сръбски, английски и испански. През първите 4 дни подготовка треньорът е бил от сутрин до вечер в Панчарево, като е изгледал голяма част от мачовете на ЦСКА през изминалия сезон.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша