Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Никола Пешев: Някой ден Витоша Бистрица ще е от „големите отбори“

Никола Пешев: Някой ден Витоша Бистрица ще е от „големите отбори“

Novsport

Ръководството на Витоша (Бистрица) започва поредната си инициатива с цел развитие и популяризиране на школата.

В следващите няколко седмици от тима ще представят кратката история на всеки един от треньорите в нея – хората, които се грижат за светлото бъдеще на клуба и постигането на голямата му цел – един ден ядрото на отбора да бъде съставено само от юноши. Първият, с когото започваме, е Никола Пешев, треньор на талантите, родени през 1999 година.

„Попаднах в клуба през 2007-а. Сега, когато се замисля, осъзнавам колко много време мина оттогава – цели 10 години.

По онова време бях студент. Реших да спра с футбола и да се насоча към треньорството. Започнах работа в школата на Витоша. Беше малка, имаше само две възрасти – родени 1992 и 1994 година.

Още помня думите на президента в един от първите разговори помежду ни, че „всичко ще се случи, но ще се случва едно по едно“. Повярвах му! Повярвах, че един ден ще бъдем конкуренти на големите отбори.

Десет години по-късно нещата се случиха! Едно по едно! Днес школата се състои от цели девет възрасти, мъжкият отбор е в „А“ група, разполагаме с прекрасен стадион, а колективът в клуба е страхотен.

Днес вярвам, че някой ден ние ще сме един от „големите отбори“, че ще дойде момент, в който всички момчета от първия състав ще са рожби на нашия труд, на нашата школа.Щастлив съм, че повярвах на онези думи, които, десет години по-късно, осъзнах, че не са просто думи, а реални действия. И всичко се случи, едно по едно“, с удоволствие разказа пред клубния сайт на Витоша Пешев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша