Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Обвиниха бивш футболист на Локо (Пловдив) в уреждане на мачове

Обвиниха бивш футболист на Локо (Пловдив) в уреждане на мачове

Novsport

Районна npoкypamypa Пловдив внесе в съда обвинителен акт за уреждане на мачове спрямо бивш футболист на име Иван С, на 25 години. В съмненията за черно тото бе замесен и юношески тим на Локо Пд. Играчът е обвинен в това, че "като извършител в съучастие с неустановено лице - като подбудител, в условията на продължавано престъпление - от началото на месец октомври 2016 година до 3 октомври 2016 година, е предложил на другиго облага, която не им се следва, за да повлияят на развитието на спортно състезание - футболна среша, като деянието е извършено по отношение на повече от две лица и на участници в състезанието, ненавършили 18 години - престъпление по чл. 307г. ал. 1 т.1 и
т.2 във връзка с чл.307в ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс", се казва в обвинителния акт.

До 2015 година обвиняемият Иван С. бил активен футболен състезател. Според запознати той дори имал мачове в елита. На неустановена дата през същата година (2015-а) на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в град Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил. На срещата при него отишъл млад мъж, който обвиняемият не познавал, и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.В началото на месец октомври 2016 година обвиняемият Иван С. отново получил обаждане по мобилния телефон от непознато за него лице, което пожелало да се срещнат и отново да говорят за футбол. Той пак се съгласил. На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същия, с когото се били видели през 2015 г. Двамата провели разговор с обвиняемия, от който станало ясно, че искали от него да намери няколко футболисти от отбора на Локомотив Пловдив (юношески отбор до 19 г., участващи в елитната група), които щели да участват в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач от шампионата на горепосочения отбор с Ботев Враца.

Двамата непознати искали от обвиняемия да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултатът от футболната среща. За "услугата" двамата обещали на обвиняемия Иван С. да получи "възнаграждение, от което ще остане доволен". Обвиняемият Иван С. разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в манипулирането на футболната среща, както и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Етър
Пирин
Лудогорец
Верея
Витоша