Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Орачев: Поех един отбор с потенциал

Орачев: Поех един отбор с потенциал

Novsport

"Няма да правя обещания. Ще работя за каузата Дунав, а тя е да се утвърдим в Първа лига - да имаме непрекъснато присъствие", заяви новият треньор на Дунав Малин Орачев, който бе представен официално днес от изпълнителния директор на клуба Ивайло Петков.

Той ще отговаря за спортно-техническата част не само в мъжкия отбор, но и за развитието на школата. Орачев заяви, че Дунав има място в Първа лига, но затова трябва много труд.

"Всички трябва да бъдат сигурни, че ще работим страшно много", каза новият треньор.

Той коментира и вчерашния домакински мач на Дунав, при който русенци отстъпиха на Септември с 0:1.

"Вчера видях отбор с потенциал. Особено през първото полувреме Дунав се представи много добре. Във футбола е много важен и късметът. Вчера него го нямаше. В същото време допуснахме елементарен гол и така загубихме мача", заяви Орачев.

Той коментира, че за развитието на един клуб трябва да има надграждане. "Всеки треньор има нужда да освежи своя отбор през трансферните прозорци. Когато имаме нужда от определени футболисти, ще ги привличаме", заяви Орачев и допълни, че е твърде рано за това, тъй като тепърва ще опознава футболистите.

Орачев говори и за условията, при които тренира отборът."Теренът, на който тренирахме, не е добър. Видях обаче базата, която се прави. Имам уверението, че до двайсетина дни тя ще бъде готова и условията ще бъдат подходящи за добър тренировъчен цикъл", заяви Орачев.

Ивайло Петков обясни, че ръководството на Дунав е разговаряло и с други треньори - някои са очаквали оферти от чужбина, други имали настоящи клубове.

"Смятаме, че този треньор ще свърши работа. Млад, амбициозен, който идва да работи в колектив и за колектив, което е много важно. Орачев ще има за задача да създаваме и развиваме местни футболисти от школата", обясни Петков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша