Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Пирин Бл за случая със Загорчич: Провокации, симулации, арогантност и тенденциозност

Пирин Бл за случая със Загорчич: Провокации, симулации, арогантност и тенденциозност

Novsport

Ръководството на Пирин Бл излезе с декларация по повод случая със старши треньора на Слабия Златомир Загорчим, който бе уцелен с бутилка в рамото и мачът бе прекъснат за 5 минути, за да му се окаже помощ. После Заги сам призна, че тя била, защото в опит да се предпази сам си е бръкнал в окото.


"Във връзка със събитията по време и след мача между Пирин и Славия категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции и тенденциозно и некоректно отразяване на случилото се на cт. "Христо Ботев". Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него той се е "самонаранил". Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5-минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка. От подобни действия не печели никой -нито футболът, нито самите отбори.


Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа лига. Неприемливо за нас е един старши треньор в Първа лига да се обръща към колегите и служителите в Пирин с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия. Неприемливо е треньор от щаба на гостите по време на мач да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер (дама), да го обижда и напада вербално и това да няма последствия. Неприемливо е контузен състезател на гостите цяло първо полувреме да е "на гърба" на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият да "посреща" съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване. Неприемливо е по време на целия двубой човек на скамейката на отбора гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда. Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин в крайна сметка дадоха резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход. Това не са футболни прийоми. Пирин Благоевград никога не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще. Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели.", написаха "орлетата".

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша