Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Под тепетата стартират 3 големи спортни проекта

Под тепетата стартират 3 големи спортни проекта

Novsport

Община Пловдив започва поетапната реализация на три големи инфраструктурни проекта в сферата на спорта. Това заяви Георги Титюков, заместник-кмет по спорт, социална политика и младежки дейности в града под тепетата.

„Очаква се да започне същинското проектиране на стадион „Пловдив", в момента се работи по техническото задание. Имаме 600 хиляди лева за същинското проектиране по всички части. Това ще ни даде ясна представа колко точно ще струва завършването на стадион „Пловдив".

Знаейки точната цена, ще можем да търсим варианти за финансиране", обясни Титюков.

Започва и четиригодишна програма за залесяване на 650 декара от екопарк „Марица", която е на стойност 4 милиона и 200 000 лева. Тази година в общинския бюджет ще бъдат заложени около 800 000 лева.

„В екопарк „Марица" се предвижда и изграждането на дублиращ гребен канал на 105 декара, изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици и много атракции, но за тези обекти се очаква през март решение на Върховния административен съд. Надяваме се то да е в полза на Община Пловдив, за да можем да стартираме и този проект", каза още Титюков.

„11 милиона лева ще са необходими за изграждане на нов 50 метров плувен басейн до сега съществуващият „Младост", който да отговаря на стандартите за провеждане на големи първенства. Проектите на различните части от съоръжението вече са готови. Търсим варианти за финансиране по програма „Джесика", добави зам.-кметът.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша