Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

По предложение на кмета на Благоевград ще бъдат отпуснати 350 000 лв. за Пирин

По предложение на кмета на Благоевград ще бъдат отпуснати 350 000 лв. за Пирин

Novsport

По предложение на кмета на Благоевград Атанас Камбитов ще бъдат отпуснати 350 000 лева за Общинския футболен клуб /ОФК/ "Пирин".

Решението бе взето днес на редовно заседание на Общинския съвет - Благоевград. Средствата са от общинския бюджет и се пренасочват от други местни дейности.

"Ако ние не финансираме клуба сега, означава, че се връщаме на изходна точка и отиваме в "А" областна група, заради неизпълнение на правилата на БФС, коментира кметът Камбитов. Имаме неплатени задължения. Община Благоевград дава 650 хил. лева от бюджета за клуба, 280 хил. лева са от телевизионни права, имаме спонсорство около 900 000 лева, но те не са достатъчни. Ако погледнем по-мащабно - отхвърляйки варианта за дофинсиране, ние губим инвестициите, направени през последните пет-шест години, говорим за 7-8 млн. лева", заяви кметът, цитиран от БТА.

Той подчерта, че община Благоевград не може да се справи без основен спонсор.

"Следващата година ще се съобразим с наличните средства и, ако се наложи, ще участваме в "Б" група", добави Камбитов. Той припомни, че ОФК "Пирин" е дългогодишен участник в българския професионален футбол, в момента представителният отбор се състезава в Първа лига. Клубът е създал много футболни таланти, а детско-юношеската школа на "Пирин" се смята за една от най-качествените и най-продуктивните в България. Много от големите български футболисти са започнали професионалния си път от Благоевград.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша