Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Росен Кирилов: Постигнахме много, но искам повече

Росен Кирилов: Постигнахме много, но искам повече

Novsport

Това лято бившият национал на България Росен Кирилов пое своето първо предизвикателство като старши треньор. След като в екип с Костадин Ангелов пренаписаха историята на Витоша (Бистрица) в рамките на само две години, участникът на Мондиал’98 във Франция и Евро 2004 в Португалия пое щафетата от своя колега и застана начело на „тигрите“. Кирилов гласува пълно доверие на героите от миналия сезон, като към техните редици добави и още български талант. Витоша изненада приятно футболните критици у нас, като записа шест победи през есента и зимува на 11-то място с актив от 20 точки. Пред официалния сайт на клуба шампионът на България с ЦСКА и Литекс даде оценката си за изминалите 20 кръга и сподели очакванията си за пролетния дял в елита.

- Г-н Кирилов, Витоша изпраща есенния дял на сезон 2018/2019 на 11-та позиция с 20 точки в актива си и шест победи на сметката си. Каква е оценката ви за изминалите 20 кръга?
- Мисля, че повече от целите, които си поставихме, ги изпълнихме. Успяхме да спечелим шест мача, като в голяма част от двубоите показахме добра игра и колективен дух. Точковото изражение, разбира се, можеше да бъде още по-добро, но имаше мачове, в които не ни достигна шанс и загубихме в последните минути.

- Удовлетворен ли сте от постигнатото през есента?
- Удовлетворен съм, но само донякъде. В началото на сезона си поставих за цел в края да завършим на 7-8 място. След Нова година ще поработим сериозно, за да се доближим до тази цел и да отидем на следващо, по-добро ниво, търсейки повече постоянство и печелене на повече точки. Момчетата имат потенциала да го постигнат и вярвам, че ще се случи.- Като човек, който вече третa година е в клуба и отблизо следи развитието на играчите, къде израстнаха най-вече те в сравнение с миналия сезон в елита?
- Основно израстването бе в психологически план. Футболистите натрупаха опит в Първа лига и единственото нещо, което им липсваше, а именно победите, вече е налице. Те бяха задължителни за вярата им. Сега вече те са сигурни, че могат да печелят в елита.

- Какво все още липсва на момчетата, за да добият самочувствие и увереност, от една страна, далеч от дома, а от друга, срещу отборите от Топ 6? Загубихме в края от Етър, Ботев (Пловдив) и Берое, малко не ни достигна да вземем поне точка от Локомотив (Пловдив).
- Нещото, което им липсва най-вече, е вярата, че могат да се справят и с големите. За да се случи това, разбира се, е необходимо добър резултат срещу отбор от Топ 6. Постигне ли се той, тази несигурност ще бъде преодоляна и те ще се изкачат до „next level”.

- Върху какво ще наблегнете по време на предстоящата зимна подготовка? Къде тимът най-вече трябва да подобри представянето си?
- Имаме да подобряваме много неща, така че ще работим върху абсолютно всички детайли.

- Колко по-трудна ще бъде борбата за осигуряване на място в Първа лига и догодина, предвид факта, че вече все повече отбори се съобразяват с Витоша и тимът не е подценяван дори и от съставите от горната половина на таблицата?
- Лесно няма. Борбата ще е във всеки мач. Ще трябва всяка седмица да се доказваме и така ще бъде до края на шампионата.

- Настоящият сезон е Ваш първи като старши треньор. Труден ли е преходът, макар и в позната среда, от асистент към старши треньор и успяхте ли да изпълните личните си цели, които си поставихте, след като стана ясно, че поемате отбора.
- Разбира се, че е трудно. Цялата отговорност пада върху плещите ти и всички те наблюдават и очакват резултати от теб. Естествено, фактът, че познавам добре играчите и обстановката в клуба, ми помогна. Що се отнася до личните ми амбиции, съм частично доволен. Искам винаги най-доброто и съм максималист. Според мен само така човек може да върви нагоре.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша