Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Спас Русев: От две години се опитвам да убедя Васил Божков да влезе в Левски

Спас Русев: От две години се опитвам да убедя Васил Божков да влезе в Левски

Novsport

От първия ми ден в Левски се опитвам да привлека Васил Божков. С него сме добри приятели, разкри босът на клуба Спас Русев. В интервю за NOVA той не отговори конкретно дали именно Божков ще е следващият собственик, но призна, че на 6 март ще се раздели с мажоритарния пакет акции в клуба.


“Говоря в качеството си на председател на Надзорния съвет и дългогодишен привърженик на Левски. За акциите нека имаме търпение до 6-и март, когато има събрание. Разбирам вълнението на феновете, но нека се знае, че се търси възможно най-отговорното решение. Интересът е много голям. Клубът е подложен на невиждан натиск от страна на медиите. Имайте малко търпение и дано да има добро решение”, заяви Русев.“Васил Божков може да е назначил Павел Колев в някоя от своите структури, но Колев беше назначен в Левски от мен. Аз разписах решението за избора на нов Надзорен съвет и след това разписах и второто решение за Колев като изпълнителен директор. Много би ми се искало Божков да поеме клуба и, в интерес на истината, смятам, че и той може да го потвърди, от ден първи аз съм го канил да влезе в клуба. Аз се познавам с него и това е един процес, който продължи две години и половина, за да бъде убеден. Аз много се надявам, че той е узрял и че ще помогне на клуба”, поясни той.
"Не знам откъде изникна новината за Христо Йовов, Даниел Боримиров и Димитър Иванков. Няма логика тиражираното от медиите. Ако те не се справят с работата, кой ги уволнява? Преди време обявих, че се оттеглям и че оставям свободни акциите на клуба. Оттогава никой не се е появил да ги вземе. Дали ще има нов собственик, или не - ще се разбере на 6-и март. Ако има удачен вариант клубът да бъде поет от човек с визия - да, бих си тръгнал”, каза още собственикът на "сините".

"Категорично няма опасност клубът да фалира!", обяви бизнесменът. Както е известно дълговете на "сините" възлизат на 30 млн. лв. След оттеглянето му те ще намалеят наполовина, тъй като той ще опрости сумите, които е дал като заем към клуба.

"Не съм бил перфектният ръководител, но съм дал всичко от себе си", добави Спас Русев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село