Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Спешна сбирка в Бургас, пари в Нафта само до края на сезона

Спешна сбирка в Бургас, пари в Нафта само до края на сезона

Novsport

Извънредно заседание на председателския съвет се проведе вчера в Община Бургас.

На него присъстваха и представители на политическите сили в местния парламент, както и почти цялото ръководство на Нефтохимик.

Заседанието беше водено от председателя на общинския съвет в Бургас Костантин Луков. Беше обсъдено финансовото състояние на дружеството, което е вече с 82 процента общинско участие. На този етап няма забавяне на плащанията, но не е и гарантиран бюджета за годината.

Все още не е намерен голям спонсор, който да осигурява поне 30 процента от приходната част на бюджета. Изпълнителният директор Николай Тодоров заяви, че клубът има нужда от подкрепата на община Бургас.

Той е на мнение, че е необходима дългосрочна стратегия за развитие на Нефтохимик, както и план за изграждане на собствена база. Всичко това обаче е свързано с гарантирано финансиране поне за 2 години напред. Нещо, което на този етап е невъзможно.

За тази състезателна година общината е осигурила 450 хиляди лева за футболния клуб. За този сезон средствата за издръжка са осигурени, като заплатите и всички необходими разходни пера ще бъдат покрити.

Липсата на достатъчно ясна перспектива за финансирането обаче остава основен и сериозен проблем, пише "Меридиан мач".В крайна сметка проектът получи политическа подкрепа, но конкретните стъпки за решаването на проблема ще бъдат обявени в следващите седмици или най-късно до края на сезона.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Етър
Пирин
Лудогорец
Верея
Витоша