Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Тодор Марев: Време е за пробив на Черно море в Европа

Тодор Марев: Време е за пробив на Черно море в Европа

Novsport

Легендата на Черно море То­дор Марев вярва, че е дошло време тимът да направи про­бив в евротурнирите. Ре­кордьорът по мачове за „моряци­те” в А група (422 двубоя в пе­риод 1971/1990 г.) окачестви спечелената Купа на България ка­то „подвиг".

„Направихме супермач, играх­ме дълго време с 10 човека. Пока­захме дух и характер. Треньор­ските решения бяха интересни и точни. Черно море направи нещо голямо, за което ще се го­вори дълги години", каза за „Тема Спорт" шефът на ДЮШ на Мо­рето.

„Никола Спасов, Черно море и Варна като град заслужаваха то­зи успех. Той обаче не е случаен, а е плод на натрупвания. В на­шия отбор има ред, дисциплина, отлична организация. Има хора, които отговарят за всичко. За­това и нямаше как да не дойде този голям успех. Вече имаме на­трупан опит и в Европа. Преди няколко години бяхме близо да отстраним Щутгарт. Смятам, че ще се представим добре. Очаквам да бъде направена и нужната селекция. Все пак доста футболисти, и то водещи, си тръгнаха. В момента обаче ни­кой не може да каже какво ще бъ­де другия месец, когато тимът започва подготовка. Вярвам обаче, че е дошло време да се на­прави някакъв пробив в Европа", добави Марев.
„Интересът във Варна към Черно море е много голям. Има сериозна еуфория, която трябва да се използва. В школата се записват непрекъснато деца. Един такъв успех води след себе си много позитиви. Ако не беше разделението на две шестици, можеше да завършим в челото. Хубаво е, че започва и стро­ежът на новия стадион", завър­ши славният футболист на „моряците”.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село