Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Томаш: Понякога съм по-скоро романтик, отколкото практик

Томаш: Понякога съм по-скоро романтик, отколкото практик

Novsport

Наставникът на Берое Александър Томаш пое цялата вина за разгромната загуба от ЦСКА. Старозагорци катастрофираха пред празните трибуни на "Българска армия" с 0:6.

"Трудно е веднага след такъв резултат да се говори и да се нализира. Футболистите не са виновни. За този резултат вината е изцяло моя. Искахме да се надиграваме с ЦСКА. Играхме само през първото полувреме, когато допуснахме 3 гола на контраатаки. ЦСКА са доста силни там и го знаехме. Искахме да сверим часовниците си.

Времето за анализи е дошло. Трябва много здраво да бъдем стъпили на земята и да знаем какво представляваме. Вижда се, че имаме още много работа. Това, че понякога съм по-скоро романтик, отколкото практик, днес ни изигра лоша лега. Казах го и на футболистите. Ако има някой виновен, това съм аз. Поемам отговорността. Нито феновете, нито ръководството, нито футболистите заслужават това. Един огромен урок за мен - понякога е важно да играеш за резултат. Надявам се да се поуча от грешките си.

Аз съм лицето на отбора и не бягам от отговорност. Смело мога да застана пред всеки един човек и да го гледам в очите. Когато сгреша, признавам си го. Днес видях, че ни трябва доста работа - и от моя страна, и от на екипа, и от на футболистите. За да се успее в спорта и в живота, сам нищо не можеш да постигнеш. Трябват точните хора, да се работи много, да бъдеш отдаден, да искаш. Извинявам се на феновете на Берое. Можем да играем футбол, но сме колебливи.Досега в треньорската ми кариера, не съм успявал да бера плодовете. Да работя повечко време, да изградя стил и начин на игра. Доста е трудно, но така съм си избрал. Трудно ще се променя. Има мачове, в които може да е грозно, но е важно да спечелиш точки. Това научих днес. Берое е марка, голям клуб в България, със 100-годишна история. Не заслужава по този начин. Пак казвам - вината е изцяло моя. Аз няма да се скрия", коментира Александър Томаш.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша