Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Треньори на Лудогорец минаха курс за първа помощ

Треньори на Лудогорец минаха курс за първа помощ

Novsport

Всички треньори в детско-юношеската академия на Лудогорец преминаха обучение за оказване на първа помощ при спортни наранявания и други критични ситуации. Тренингът се проведе в тренировъчния комплекс „Гнездо на орли”. Води го д-р Мария Пеева, председател на областната структура на БЧК и лектор на организацията. Наставниците на младите таланти имаха теоретични и практични занимания за оказване на първа помощ при типичните за контактните спортове травми на главата, гръдния кош, корема и крайниците.Те научиха как да действат в случаи на загуба на съзнание, на внезапно спиране на сърцето, при алергични реакции на организма и поражение от мълния.

„Ние работим с деца и юноши. Учим ги да играят футбол, но здравето и безопасността им са приоритет за нас. Обучението бе изключително полезно, защото треньорите знаят какво трябва да правят при критични ситуации по време на мач или тренировка”, коментира директорът на академията Радослав Комитов.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село