Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Фурнаджиев: Няма нито един проблем с лиценз в Първа лига

Фурнаджиев: Няма нито един проблем с лиценз в Първа лига

Novsport

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев изрази мнението си за формулата, по която се провежда шампионатът, както и за предстоящите промени във Втора лига, приети на Изпълкома.

„Форматът на Първа лига е правилен. Това, че на един или друг клуб не му харесва, не значи, че той е грешен. Видяхте, че има интрига и интерес, има и равностойни клубове, както в Първа, така и във Втора лига. Този формат дава възможност на 3 отбора да минат от Втора в Първа лига. Тази квота е абсолютно достатъчна като спортно-техническа възможност. Имаше два баража. Това, че отборите не успяха да спечелят промоция е в рамките на феърплей“, заяви Фурнаджиев пред БНТ.

Той уточни още, че няма задължение да не се пипа формулата на първенството поне 3 години.

„Задължителни неща няма. Имаме договор с холандската фирма, който е за 3 години. Това не пречи да се направят промени, ако те са необходими, но ние не считаме, че е необходима промяна. Може би след този 3-годи-шен период ще помислим дали последният да не изпада директно“, каза вицепрезидентът.

„Имаше клубове, които искаха промяна - те бяха основно от Втора лига. Това е свързано с големия брой на отборите, които ще се борят за промоция в елита. От друга страна, това прави предстоящото първенство от втория ешелон по-интересно и атрактивно. Отборите ще се увеличат, защото щом има такива, които искат да се развиват, защо не? Трябва да дадем възможност на повече клубове да влезнат в професионалния футбол“, обоснова се Фурнаджиев.„Видно е, че има оживление. Не става с магическа пръчка, защото нещата във футбола изискват доста сериозно време, но мисля, че съживяване определено има. Надявам се това да се покаже и в националния отбор. Няма нито един отбор без лиценз. Под една или друга форма започнаха да се намират инвеститори, които да дават средства. Нямаме отбор, който да е под мониторинг, както в миналото. Това трябва да говори, че всичко е изрядно и коректно“, завърши Атанас Фурнаджиев.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша