Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Червените картони в елита са най-малко от четвърт век насам

Червените картони в елита са най-малко от четвърт век насам

Novsport

Вече многократно е ставало дума, че картоните в „А“ група са доста.

Това обаче се отнася предимно за жълтите, пише „Меридиан мач“.

По отношение на изгонванията засега сезон 2018/19 се очертава като най-коректният от много години насам.

В първите 11 кръга бяха изгонени едва 10 футболисти.

Това означава, че се показват средно по 0,13 червени картона на двубой.

При прегледа в статистиката се вижда, че толкова малко те не са били от 26 години. През сезон 1991/92 отстраняванията са били средно по 0,1 на двубой.

Това е сериозно постижение за Първа лига, защото реално сегашният сезон може да бъде обявен като най-коректният в историята изобщо.

Да - според цифрите между 1971-а (това е годината, от която се показват картони в България) и 1991 година всички първенства са с по-малко отстранени играчи средно на мач.

Но тогава правилата са били доста по-либерални и наистина е трябвало да се стигне до много сериозна контузия, за да бъде изгонен някой.

В последните три десетилетия правилата стават все по-строги и не са малко случаите, в които сме имали двойно или дори тройно повече отстранени футболисти средно на мач в сравнение със сега.

Според цифрите най-голяма е била касапницата в първенството през 1999/00. Тогава съдиите са вдигнали цели 101 червени картона.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша