Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Чудесна новина за Ботев Пд, започват довършителните дейности на Колежа

Чудесна новина за Ботев Пд, започват довършителните дейности на Колежа

Novsport

Пловдивският футболен клуб „Ботев“ получи зелена светлина за довършване строителството на Колежа.

На среща за бъдещето на стадион „Христо Ботев“, проведена днес в Министерството на финансите, бяха обсъдени възможностите и стъпките за финансиране от Фонда на фондовете за довършването на съоръжението. Станало е ясно, че съществува възможност стадионът да получи финансиране без предварителна промяна на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. За целта е необходимо Община Пловдив да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална мярка.

В следващите десетина дни местната управа ще даде това писмо, което ще отвори пътя за преговори между футболния клуб и Фонда на Фондовете.

В срещата днес в финансовото министерство са участвали министър Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова, кметът на Пловдив Иван Тотев и Георги Самуилов. В разговорите е участвал и представителят на Фонда за градско развитие Стоян Ставрев, който е и изпълнителен директор на Българската консултантска организация, част от Консорциума.Припомням, че до момента в изграждането на стадион „Христо Ботев“ са инвестирани 10 милиона лева, а обектът е спрян на Акт 10.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село