Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Шеф в Берое: Срам и бездушие!

Шеф в Берое: Срам и бездушие!

Novsport

Това, което видях днес беше срамно!, обяви спортният директор на Берое Валентин Грудев след загубата с 0:1 от Витоша Бистрица.

„Пълно бездушие в голяма част от футболистите. За мен това е престъпление. Всеки отбор може да загуби, не омаловажавам успеха на Витоша, момчетата им се раздадоха на 150 процента и беше ясно, че ще се затворят срещу нас. Ние обаче не можем така да продължаваме. Някои играчи трябва да се замислят за бъдещето си, най-вероятно ще стигнем до раздяла с някои от тях”, продължи началникът.

„В съблекалнята всички мълчат с наведени глави. Аз им казах, че се срамувам от тази среща. На голяма част от тях може би им е тежко от загубата, но на терена не показаха по какъвто и да е начин, че искат да обърнат мача. Много слаба игра днес”, каза още той.

„Оставка на Томаш? Първо, към публиката – за оставките си има ръководство, което преценява кога да поиска оставката на даден треньор. Публиката подкрепя отбора и може да има съображения за оставки, но не по този начин да ми идват 70 човека горе и да търсят едва ли не някаква саморазправа с някого. Има си ръководство, което ще прецени за оставките. Всеки отбор има такива моменти и точно сега не вярвам, че някаква оставка ще промени нещо”, категоричен е Грудев.„Големите критики – основно към мен – са относно късата резервна скамейка. Да, така е, защото имаме контузени, имаме и наказани. Срещу тези, които в момента не оправдаха доверието, ще се вземат мерки, но сега и да освободим някого, няма как да запълним групата. Младите момчета са все пак доста неопитни. Да се наложат глоби е най-лесно. Самите футболисти трябва да си променят мисленето, да се раздават на 150 процента за този отбор, за този град, а не да се срамуваме публика и ръководство заради тях в момента. Това трябва да променим", сподели директорът.

„Ако трябва, ще доиграваме първенството с голяма част от юношите. Имаме и двама наказани – Бандаловски и Охене, които ще се завърнат. Не смятам, че един такъв мач дава основания за вдигане на бялото знаме. Имаше ситуации, в които можехме да поведем, а мачът – да се развие по друг начин. Сега можеше и друго да си говорим. Това обаче не е моето оправдание. Казвам, че имаше бездушие в голяма част от футболистите. За едно такова бездушие не са виновни треньорите. Ние не се крием, не заряваме главите като щрауси в пясъците. В момента трябва да се вземат адекватни решения, спортно-технически най-вече, а не да се говорят неща, които са извън футбола. Има достатъчно време и ръководство, което може да преценява”, смята Грудев.

„В момента наблюдаваме някои футболисти с разтрогнати договори, но проблемът е в това, че много от тях са със слаба физическа подготовка. Няма кой друг да ни реши проблемите освен тези играчи, които са вътре, заедно с юношите. Това са хората. В една цивилизована държава, за каквато имаме претенции, че сме, трябва ръководството да преценява за оставките, а сега се получиха конфронтации с феновете. Те имат право да искат оставки, но няма как да ни казват: „трябва шофьорът на автобуса да бъде треньор”. Това са несериозни неща. В клуб като нашия е нормално да има по-дълготрайна насоченост и визия за отбора, а не при моментен спад да се слушат такива изказвания от някои фенове”, завърши началникът.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Ботев
Етър
Лудогорец
Верея
Витоша