Facebook

Моля, споделете страничката ни :)
Tweet
Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Верея (Стара Загора)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Септември (София)Славия (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

„Дунав завинаги“: Търпението ни не е безгранично

„Дунав завинаги“: Търпението ни не е безгранично

Novsport

Феновете на Дунав заявиха, че търпението им не е безгранично и те очакват бързо и качествено приключване на ремонтните дейности на Градския стадион в Русе. Дунав се завърна в елита след 25 години чакане, но досега не е изиграл нито един мач на собствения си стадион, а цял сезон домакинства в Разград.

Ето пълното съобщение на феновете преди гостуването на Лудогорец на 18 март, пак в Разград.:

Съдбата изправи нас, феновете на „Дунав“, пред предизвикателството да подкрепяме любимия ни отбор във всички нива на футбола в България през последните 25 години, докато той не се завърна той в елита.

Чухме обещанието през 2014 г., че до 2 години отборът ще е сред най-добрите и Русе ще посрещне отново елитни мачове. Някои си спазиха обещанията и отборът заслужено е там, но други – не и той не играе в Русе. Чухме, новите изисквания, свързани с рестарта на футбола в България, които видите ли били в полза и на феновете. Така се стигна до там да „домакинстваме“ на 60 км от Русе, докато тече и дългоочаквания ремонт на Градския ни стадион, който ще му осигури по-добър терен и осветление.

„Изненадващите“ дъждовни дни през пролетта обаче отново спряха ремонтните дейности. Така беше и с „изненадващия“ за всички сняг през зимата.Припомняме, че след много обявления, обещания и промени на дати за различните процедури едва в средата на октомври започнаха реалните дейности. Дата беше 18 октомври и дори тогавашният спортен министър Красен Кралев гръмко обяви началото и на стадиона се появи един багер да разкопава терена. До края на 2016 г. обаче фирмата-изпълнител „Тарктур“ ЕООД намери едва 30-ина календарни дни, в които отчете, че условията са били подходящи за работа.

И така до последната подранила първоаприлска шега за приключване на ремонтните дейности на 20 март с възможност русенци да наблюдават живо на Градския стадион решителния мач за първата шестица на „Дунав“ със „Славия“ в последния кръг от редовния сезон. Срещата е дори 13 дни след това и точно ден след 1 април, но дали и тогава съоръжението ще е въведено в експлоатация?!?

В опит да си отговорим на този въпрос поглеждаме състоянието на стадиона в момента. На терена, на който би следвало да има дренаж, който би следвало да е подравнен и нивелиран в очакване на тревната настилка, която пък от поне десетина дни пристига „утре“, личат не една и две локви след „изненадващия“ пролетен дъжд през март.

Освен това се оказа, че тепърва Министерството на младежта и спорта обявява и обществена поръчка за изготвяне на технически паспорт на обекта.

Да, ние сме търпеливи. Да, ние вярваме. Вярваме в дракони, а доскоро вярвахме и в сини феи.

Ние вярваме, че отборът ни въпреки, че не е изиграл нито едно домакинство ще завърши редовния сезон в топ 6, защото футболистите, треньорите и ръководството доказаха, че искат и могат да са там, въпреки „доброжелателите“ ни.

Затова ние отново ще ги подкрепим в Разград – при гостуването ни на „Лудогорец“ на 18 март, събота, от 17:30 ч. Записванията за организирания транспорт вече текат на познатото място – при Нели Йорданова в агенция за недвижими имоти „Стефани“ на ул. „Ангел Кънчев“ 23.

Преди това обаче всички ще заявим категорично, че търпението ни не е безгранично. Ще напомним защо искаме бързо и качествено приключване на ремонтните дейности на Градския стадион. За целта организираният транспорт за мача в Разград ще потегли именно от там, от мястото където трябва да домакинства „Дунав“ от Русе.

Призоваваме всички русенци, които ще подкрепят „драконите“ срещу шампиона на България за последните 5 години, да се присъединят към нашата форма на протест и да бъдат с нас от 14:45 ч. пред портала на т.нар. ученически вход на Градския стадион. След това ще потеглим заедно в колона към Разград.

Нека да покажем за пореден път, че Русе е жаден за футбол и си иска отбора тук и сега!

ДУНАВ ЗАВИНАГИ

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Септември
Етър
Пирин
Лудогорец
Верея
Витоша