10 от Ботев (Вр) шокираха Славия на "Васил Левски"

10 от Ботев (Вр) шокираха Славия на

Novsport

01-10-2018, 21:55

Ботев (Враца) спечели с 1:0 гостуването си на Славия от 10-ия кръг на Първа лига. Любопитното е, че гостите стигнаха до успеха на ст. "Васил Левски", след като повече от едно полувреме играха с човек по-малко. 

Врачани прекъснаха серията си от пет мача без победа. Славия пък загуби за пръв път след шест двубоя.

Ботев е на 11-о място с 11 точки, а "белите" са осми с 13.

Мачът започна с опасност пред вратата на Славия. В 4-ата минута хубав диагонален удар на Спас Георгиев обаче беше отразен от Георги Петков. 

Четвърт час след началото Цветелин Чунчуков засече с глава центриране в наказателното поле, но ударът беше неточен. Последва удар на Мариян Иванов от гостите, но над вратата, пазена от Георги Петков.

В 35-ата минута "белите" загубиха основен играч. Александър Александров получи контузия и беше сменен принудително, като на негово място се появи Тейнур Марем. 

Седем след това се стигна до изгонването на Даниел Гаджев от Ботев Враца. Той получи жълт картон за симулация, който беше втори за него в мача. 

Малко след това дойде и най-чистото положение в мача до момента. Момчил Цветанов можеше да открие резултата, след като преодоля Костов, но се забави с удара и вратаря се върна, за да спаси.

В 48-ата минута Красимир Костов отрази шут на Момчил Цветанов от воле фронтално срещу вратата. В 56-ата Георги Йомов можеше да се разпише. Техничният му удар от границата на наказателното поле обаче беше изваден от вратаря.

Илиян Мицански направи своя дебют за Славия. Той се появи на терена в 60-ата минута, когато замени Цветелин Чунчуков.

120 секунди по-късно изстрел на Славчо Шоколаров профуча покрай вратата. Последва пропуск на Галин Иванов. Той се озова сам около точката за изпълнение на дузпа, но стреля неточно.

Ботев (Вр) изненадващо и противно на логиката поведе в 79-ата минута. Юлиян Ненов получи извеждащ пас, финтира Андреа Христов и простреля Георги Петков - 0:1.

В 86-ата минута и късмета покри врачани. Милен Гамаков стреля от около 30 метра, а топката разтресе гредата.

Минута преди края Юлиян Ненов можеше дори да вкара втори гол. Той се откъсна от Марем, но този път не успя да преодолее Георги Петков.

В добавеното време грешка на защитата на врачани позволи на Мицански да се озове на стрелкова позиция. Ударът на бившия национал обаче беще спасен от Костов.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: 1. Георги Петков, 25. Александър Александров, 55. Андреа Христов, 38. Милен Гамаков, 19. Димитър Велковски, 17. Момчил Цветанов, 33. Галин Иванов, 10. Янис Карабельов, 35. Георги Йомов, 8. Славчо Шоколаров, 9. Цветелин Чунчуков

БОТЕВ ВР: 33. Красимир Костов, 11. Андреас Васев, 30. Валери Домовчийски, 37. Венцислав Керчев, 6. Даниел Гаджев, 71. Емил Стоев, 19.  Ивайло Михайлов, 88. Йордан Апостолов, 26.  Мариян Иванов, 10. Петър Атанасов, 17. Спас Георгиев

Източник: Novsport

Последни новини