Акрапович най-слаб в ерата "Крушарски", гони едва трета победа

Акрапович най-слаб в ерата

Novsport

15-04-2018, 07:41

Локомотив Пловдив приема днес Етър в двубой от група Б на втората осмица, който може да гарантира мястото на тима в плейофите за седмата позиция и евентуално участие на бараж за Лига Европа. Това ще се случи при победа, а дори и равен срещу болярите. В момента Локо води с 9 точки на противника. В редовния сезон смърфовете на два пъти удариха виолетовите - 2:1 и 2:0, като след втория успех Воин Войнов подаде оставка и треньорският пост бе поет от Бруно Акрапович. Дотук обаче босненецът се очертава като най-слабия в ерата „Крушарски". Акрапович има само 2 победи в 14-те си мача начело на Локо. Бърза справка показва, че в 14-те двубоя на Войнов от началото на сезона той записа 6 победи, при 2 ремита и 6 загуби. Под негово ръководство отборът спечели 20 точки от възможни 42. Активът на Акрапович обаче е само 13 пункта от двете победи и 7 ремита, при 5 поражения.

Връщайки се още един треньор назад - Едуард Ераносян, ще видим, че и той е с по-добър актив от босненеца в първите си 14 мача - 23 точки от 6 победи, 5 "хикса" и само 3 загуби. Илиан Илиев е най-силно представилият се при Крущарски наставник, на база първите 14 срещи. В тях той изведе Локомотив Пловдив до 9 успеха, 3 равенства при само 2 поражения, или общо 30 точки от 42 възможни.

Очевиден е спадът в актива на черно-белите от Илиев до Бруно Акрапович. Босненецът ще има възможност да вземе днес своята трета и едва втора домакинска победа, откакто пое отбора. Пред него няма сериозни кадрови проблеми. След изтърпяно наказание се завръща вратарят Милина, но той най-вероятно ще остане резерва. На пейката ще продължи да седи нигерийският централен защитник Стивън Езе. Изтече наказанието от 3 мача и на крилото Симеон Райков.

Като стратегически определи предстоящия мач срещу Локомотив Пд главният мениджър на Етър Красимир Балъков. Виолетовите имат последна възможност да запазят шансовете си за второто място в групата, което дава право на директно оставане.

"Това е най-важният мач за нас, все едно е финал. Двубоят е стратегически и за Локо. Ако загубим в Пловдив, губим вече и теоретичната възможност да играем за 7-10-о място. Нещата не зависят само от нас, но ние във всеки мач ще играем за победа. Това е реалността и трябва да я приемаме, но и да отидем за 11-14-о място, сме длъжни във всеки от следващите мачове да играем здраво и да не губим ритъма", коментира Красимир Балъков.

Източник: Novsport

Последни новини