Андрей Желязков: Кръстев може да успее в Болоня

Андрей Желязков: Кръстев може да успее в Болоня

Novsport

22-01-2018, 12:39

Легендарният футболист на Славия Андрей Желязков коментира пред "Тема спорт" поредния трансфер на бял юноша в отбор от топ първенствата на Европа.

Големият нападател похвали работата в ДЮШ на столичани, след като Калоян Кръстев бе продаден на италианския Болоня. Желязков прогнозира, че съвсем скоро още някой от талантите на белите ще поеме по пътя към европейски клуб.

"Радващо е, че още един млад български футболист ще се развива в едно от големите първенства на Европа. Калоян Кръстев е безспорен талант. Но как ще развие своя потенциал занапред, сега можем само да гадаем. Ако е разбрал къде отива и има голямо желание да върви напред, ще го постигне. Голям плюс за него щеше да е, ако получаваше повече игрово време в Славия през първия полусезон.

Притежава голов усет и добра техника, не случайно е и младежки национал на България. Калоян е още млад и има доста да работи, за да развие качествата си напълно, но за мен са му нужни мачове. Двубоите изграждат младите играчи", сподели Желязков.

"За пореден път школата на Славия доказва, че има талантливи   деца   в България. Клубът прави и друго важно нещо - навреме ги пуска да се развиват първо в отбора, а след това и в чужбина. Някои може би ще критикуват белите защо не задържат талантите си, за да градят отбор. Но подобни трансфери са пример за следващите юноши, които идват в първия отбор на местата на продадените.

Славия показва, че никой, който може, няма да бъде спиран да се развива. А в крайна сметка няма нищо срамно, ако от това нещо се издържа клубът. Пак повтарям - за юношите, които тренират в школата, това е голям стимул. Те виждат какво става с техните колеги и придобиват по-голяма увереност. Имат и желание за работа, защото знаят, че може много рано да излязат в чужбина.

След Петко Христов във Фиорентина сега и Калоян Кръстев в Болоня - отличен атестат за работата на клуба. И то поставен от скаути, на добри клубове от Италия", каза Жужо.

"Очевидно е, че скоро ще станем свидетели на нов трансфер на млад играч на Славия. Няма как. Сигурен съм, че и той няма да е последният. Андреа Христов, ако продължи с доброто си представяне, съвсем скоро ще бъде продаден в голям европейски клуб.

Според мен пътят, по който са поели белите, е правилният. Защото кой може да им даде гаранция, че ако задържат младите си момчета, след 2-3 години ще се борят за титла?", завърши Желязков.

Източник: Novsport

Последни новини