Антони Здравков: Това на Моци не е дузпа

Антони Здравков: Това на Моци не е дузпа

Novsport

24-11-2018, 19:57

Наставникът на Лудогорец Антони Здравков бе доволен след успеха над Локомотив Пловдив с 1:0. Треньорът на шампионите сподели, че победата е важна, тъй като пловдивският гранд е силен отбор, а не посредствен. Същевременно опитният наставник на Лудогорец сподели, че не смята за какво може да се отсъди дузпа срещу тях, макар че пловдивчани имаха две претенции за наказателни удари.

„Това е трудна победа за нас, тъй като Локо Пд не е посредствен отбор. Затрудни ни в доста моменти. Играха с трима централни нападатели и това доведе до притеснение в нашата отбрана. Внесохме някои корекции в хода на мача и стабилизирахме нещата. Отбелязахме гол и оставаме първи, а преднината ни се запазва”, бяха първите думи на Здравков.

„Не знам защо липсваше точността при ударите ни. Указанията са ни да търсим вратата на противника. Получиха се много атаки днес, но липсваше последният пас. Локо Пд играеха с трима човека, когато изнасяха топката, а при защита играеха с петима. Това ни принуди да вкараме бековете по-навътре, за да имаме числен превес. Нормално е да потърсят изненадата”, продължи Здравков.

„Искахме да има разнообразие и да не се привиква към играта на конкретен футболист. Имаше моменти, в които не ставаха нашите атаки, но Локомотив е силен отбор. Точно заради това сме доволни от победата. Получихме ситуации след наши грешки, а не след добро представяне от тях в атака. Надявам се да анализираме добре и да си вземем поука, за да не се получават. Футбол е и грешки стават”, каза още Здравков.

„Телевизията казва кое е дузпа и кое не. За мен на Моци е игра тяло в тяло и не е. Тази за Сисиньо бе много далеч от мен и няма как да коментирам”, завърши треньорът на Лудогорец.

Източник: Novsport

Последни новини