Арда и Черно море ще се връщат към победите

Арда и Черно море ще се връщат към победите

Novsport

23-08-2019, 08:32

 Резултатите на Черно море от началото на сезона вървят низходящо - отборът стартира с две поредни победи, включително над ЦСКА-София насред “Армията”, но после дойдоха равенствата с Етър, Славия и Ботев (Враца), а в миналия кръг варненци отстъпиха у дома на шампиона Лудогорец. Това беше първо поражение за тима на Илиан Илиев, който в немалки периоди от мача надигра шампионите, но не успя да стигне дори до равенство на своя “Тича”.

Днес “моряците” излизат срещу амбициозния новак Арда, който също се представя на приливи и отливи. Отборът от Кърджали впечатли в началото, но в последните си два мача инкасира общо 8 гола при загубите от Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София.

Двубоят ще играе в Пловдив, където Арда приема съперниците си от началото на първенството. Очаква се на стадиона в “Лаута” да присъства и спортният министър Красен Кралев, който ще обсъди с ръководството на Арда финансирането на осветлението на съоръжението в Кърджали.

Наставникът на символичните домакини Стамен Белчев ще се довери на любимата си система 4-2-3-1, като на върха на атаката ще действа Елиша Сам, подпомаган от Спас Делев, Жоао Аморим и Иван Коконов. 

За Черно море се очаква в титулярния състав да започнат Дани Кики и Мартин Минчев. Кики лекуваше травма, а Минчев не игра срещу Лудогорец заради вирус. Илиан Илиев обаче няма да може да разчита на цели петима футболисти - Исмаил Иса, Родриго Енрике, Стефан Станчев, Йонуц Неагу и Велислав Василев.

Двата отбора никога не са се срещали помежду си в елита, защото за Арда това е дебютен сезон сред най-добрите. През миналата година обаче те играха на 1/16-финалите за Купата на България и Черно море се наложи с 1:0.

efbet Лига - 7 кръг:

АРДА - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

АРДА (4-2-3-1): Караджов; Лозев, П. Крумов, Гаич, Глишич; Ховсепян, Мартинов; С. Делев, Аморим, Коконов; Сам

Старши треньор: С. Белчев

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Енчев, Хантакиас, Панов; Андраде, Панайотов; Ндонгала, Д. Кики, М. Минчев; Жоржиньо 

Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Николай Йорданов

СТАДИОН: “Локомотив”, Пловдив

НАЧАЛО: 20:30 часа

Източник: Novsport

Последни новини