Аутуори: Крусейдърс има кралски стил

Аутуори: Крусейдърс има кралски стил

Novsport

16-07-2018, 21:55

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори коментира предстоящия мач реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига срещу Крусейдърс. Специалистът заяви, че противникът на „орлите“ има кралски стил и добави, че Антон Недялков, който се присъедини няколко седмици по-рано към тима, може да направи дебют.

Българският шампион има преднина от първата среща от 7:0, а ответният двубой е на 17 юли от 22.00 часа.

„Работил съм на изкуствен терена. Малко по-различен от този на Крусейдърс. Има риск, да. Също така знаем, че топката има по-голяма скорост на изкуствен терен, а това може да бъде само в наш плюс, защото сме по-техничният отбор. Това, което ме притеснява повече, е как ще играе противникът“, започна Аутуори на пресконференцията преди срещата.

„Имал съм възможност няколко пъти да посетя английски стадиони. За мен винаги е удоволствие да усетя тази атмосфера. Крусейдърс има собствен стил, който е кралски“.

Запитан дали обмисля промяна на схемата, специалистът отвърна: „Защо да сменям нещо, което върви в последните седем години много добре? Това, което повече ме притеснява е, че отборът трябва да играе добър футбол с различни  концепции, които постоянно да прилагаме. В модерния футбол е ясно, че номерата не са толкова важни, защото един отбор започна да играе с една схема, но футболът е динамичен спорт и като такъв, всичко се случва на момента. Не знам коя е най-добрата система, защото всички изпробвани досега са носели успехи. Аз вярвам в качествата на отбора и в това, че сме добре балансирани – офанзивно и дефанзивно“.

„Не мога да говоря все още за състав. Имаме още една тренировка, но може да има някои промени“.

„Антон Недялков може да влезе в игра. Той е тук заради това. Ще бъде в групата. Ако има възможност, ще влезе“.

„Доменик Янков вече игра в контролите, той има голям потенциал. Харесва ми как играе и може евентуално да очакваме да го видим“, каза бразилецът.

За финал специалистът бе запитам за една хипотеза. А именно, ако собственикът на разградчани Кирил Домусчиев му даде шанс да си избере един футболист в световен мащаб, кой би бил той.

„Не съм собственик на отбора и фокусът ми е тук. Искам да дам най-добрите съвети и най-добро изпълнение. Аз съм човек, който не вярва в хипотези, аз съм прагматичен и вярвам в реалностите“, завърши Аутуори на любопитното питане.

Източник: Novsport

Последни новини