Балъков гони победа на сбогуване с „Ивайло"

Балъков гони победа на сбогуване с „Ивайло

Novsport

23-05-2019, 08:56

Треньорът на Етър Красимир Балъков ще изведе отбора на стадион "Ивайло" за последно днес. От 20:00 часа е решителният реванш за 7-о място в първенството срещу Славия. Първият двубой в София бе спечелен от белите с 1:0. Победителят в двойката ще играе бараж за Лига Европа срещу Левски на 28 май.

Балъков ще бъде изпратен подобаващо днес, като преди мача ще има кратка церемония по сбогуването с него. След като приключи сезона с Етър, специалистът се заема пълноценно с националния отбор. Болярите днес не могат да разчитат на халфа Никола Колев, но на линия отново е Георги Сърмов.

Славия пък замина за Велико Търново с група от 18 играчи. 4-ма от тях обаче са контузени и имат минимални шансове да играят. На практика белите ще са със същата група като от двубоя с Етър на 20-и (1:0).

Треньорът на столичани Златомир Загорчич говори за "Тема спорт" преди ключовия сблъсък днес: 

"Ние сме бойците на нацията. Отиваме на битка. Чака ни доста сериозен мач. Етър е добър противник, доказаха го неведнъж през сезона. Групата ни е от 18 човека, но имаме 4 контузени и в последния момент ще преценяваме кой ще може да играе. Никога не тренирам дузпи в моите отбори, тъй като не искам да се стига дотам", заяви Загорчич.

Нападателят на Славия Илиян Мицански претърпя операция по-рано през тази седмица и също не е на разположение. Той вероятно ще пропусне и част от лятната подготовка, докато се възстанови напълно.

Източник: Novsport

Последни новини