Балъков: Искам срещу Лудогорец борба от първата до последната минута

Балъков: Искам срещу Лудогорец борба от първата до последната минута

Novsport

16-03-2018, 16:02

 „Надявам се тази неделя да бъде един празник за футбола във В. Търново срещу много добър, стабилен и здрав съперник като „Лудогорец”. Не може да бъде друго освен празник. Вече казах, че от последните три мача няма какво да губим, можем само да спечелим. Излизаме, играем нашата игра и искаме да зарадваме хората на стадион „Ивайло”, което за нас ще бъде от изключително значение. Искаме да събудим „болярската” общественост да ни вярва, да ни посещава, да са търпеливи и да ни подкрепят. Надявам се с нашето представяне да идват колкото може повече хора.

Всеки в България знае какво представлява „Лудогорец”. Ще искам момчетата да се борят от първата до последната минута, а накрая само Господ може да каже как ще завърши този мач.

Единственият отсъстващ е Сърмов, който има разтежение и леко скъсани влакна, които ще лекува две седмици и половина. Паузата ще бъде добре за него и ще е на линия още за началото на плейофите. Пехливанов имаше травма от мача с ЦСКА, но е готов, вече тренира и е на линия. Картотекирахме и Венелин Филипов, готов е за игра. Радваме се, че футболист с богат опит у нас и в чужбина дойде при нас. Не беше на подготовката с нас и му трябва само малко време да се адаптира, но той го прави по най-добрия начин и може да разчитаме на него.

Още сме далеч от играта, която искам, но съм приятно изненадан от начина, по който момчетата възприеха концепцията и я реализират на терена. Предупредих в началото, че нещата няма да станат с магическа пръчка, но те вече започнаха да се случват и дано продължава така. Ще се опитаме да се преборим и да си останем в групата.

Стартовият ни състав винаги е на базата на противника, на качествата на играчите и с някаква стратегия. Срещу „Лудогорец” не можеш да играеш само дефанзивно или само офанзивно, няма такъв вариант. Показахме го и срещу ЦСКА и „Левски” – опитваме се да имаме и план „Б”, и план „С”, защото трябва да имаме варианти в развитието на мача. Но определено мачът ще бъде интересен за хората, така че да заповядат на стадиона!

Какво мисля за дербито ЦСКА – „Левски”? То винаги е било по-различно от другите мачове, така че очаквам здрав и корав сблъсък, който ще отговори на някои неизвестни за първенството. Но то зависи и от нашия мач, защото ние играем срещу „Лудогорец”. Кръгът е доста интересен. Аз като треньор на „Етър” ще се опитам да направя всичко ние да си вземем нашето срещу шампиона, а що се отнася за дербито – прогнозата ми е за победа на ЦСКА, защото знаете, че „Етър” и ЦСКА са ми на сърцето, няма как да съм за „Левски”.

Страцимир Тинчев – административен директор на „Етър”:

„Първо искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха на мачовете с ЦСКА и „Левски”, и призовавам не само агитката, но и цялата великотърновска общественост да бъде на мача в неделя. Това ще е от полза на отбора, за момчетата е важно да видят тази подкрепа. И то подкрепа, когато е нужна – в моментите, в които те се нуждаят. Оттук нататък за нас започват сериозните мачове. Без привържениците си не можем, защото футболът не е за нас, той е за феновете.

Предварителният интерес съм мача е доста голям според предварителната продажба на билетите. Бяхме решили да отворим касите в деня на мача от 16 ч., но поради големия интерес и да няма струпвания, решихме да отворим касите за билети още от 14:30 ч. Призовавам хората да си преместят автомобилите от паркинга още от сутринта в неделя, защото се очакват доста гости, очаква се и публика от Разград. Срещу ЦСКА и „Левски” показахме, че добре организираме такива мачове пред пълни трибуни, надявам се срещу „Лодогорец”, който е най-организирания отбор в България, също да покажем, че можем да се справим. Това зависи от всички нас в града. Интересът към мача е голям.”

Източник: Novsport

Последни новини