Балъков: Късметът беше на страната на Левски

Балъков: Късметът беше на страната на Левски

Novsport

28-05-2019, 22:22

Разбира се, че сезонът беше успешен за Етър. И преди последния мач го казах. Щеше да бъде много хубаво, ако бяхме имали повече късмет днес. Той обаче беше на страната на Левски, заяви треньорът на Етър Красимир Балъков след 0:1 на "Герена" в баража за Лига Европа. 

„Мачът беше равностоен – борба по целия терен. Ние се опитахме да избягаме от пресата, която Левски опитваше да налага. През първото полувреме по-малко ни се получи. За жалост двама опитни футболисти като Живко Миланов и Божинов ни наказаха по типичния начин: без кой знае какви ситуации и с опита си. Едно перфектно центриране и влизане, което доведе до гол”, каза още той.

„Като се обърне каруцата, причини много. Наистина Флорент Боджадж е един от много важните състезатели за нас. Той задържа много добре топката в предни позиции и така дава шанс на останалите ни бързи футболисти да се включат и да играят. Милчо Ангелов нямаше ден днес, той се опита, но не стана така, както ни се искаше. Все пак така е във футбола” , добави Бала.

Това беше последният му мач начело на Етър, а начело на националния тим на Балъков ще направи своя дебют на 7 юни в Злин срещу Чехия. Три дни по-късно приемаме Косово на Националния стадион „Васил Левски” в квалификациите за Евро 2020.

„Трябва да превключа много бързо на вълна „национален отбор”, защото няма никакво време. Ще се опитам по най-бързия начин да предам на футболистите това, което искам да играят. Малко е времето, изключително малко. Много проблеми имаме с контузени. Ние затова сме там – да ги мотивираме, да ги вдигнем и да използваме малките си шансове”, обясни специалистът.

„Ще излизаме всеки мач за победа, ще опитаме да вкараме самочувствие. Ще искаме не просто да не допускаме голове, а и да вкарваме. Ще се опитам да го предам това на играчите. Ако имаме късмет в мача срещу Чехия да вземем нещо, самочувствието само ще дойде”, добави Балъков.

„Всеки един българин иска да се класираме на Европейското. Не трябва да  бягаме от нашата реалност – 15 години не сме се класирали на голям форум. Трябва да оправим малко самочувствието и заряда на отбора. Не, че преди не е имало, но идват непостоянни изяви и те пречат за класиране”, коментира той.

„Големите очаквания вървят с моето име, не е нещо ново. Хората са добронамерени, това е окей, макар че е нормално да има и позитивни, и негативни хора. Напълно нормално е, докато не покажем една добра игра. Надявам се още в първия мач да покажем хубава игра, добро лице, за да привлечем повече фенове”, завърши легендата на българския футбол.

Източник: Novsport

Последни новини