Балъков: Трябва а се преборим за всяка педя терен

Балъков: Трябва а се преборим за всяка педя терен

Novsport

02-04-2019, 10:29

Треньорът на Етър Красимир Балъков даде интервю пред тема спорт в навечерието на сблъсъка с Локомотив Пд в ¼-финалния мач за Купата на България. Той посочи и силните страни на съперника, както и някои от своите виждания за сблъсъка.

- Г-н Балъков, казахте, че би предстои мачът на истината срещу Локо за купата. Готов ли е вашият отбор физически, психически и игрово?

- Мисля, че е готов. През този сезон показваме, че имаме голямо развитие като резултати, визия на терена и изобщо маниер на игра. Този двубой, разбира се, е малко по-различен. Турнирните мачове са по-особени, но смятам, че сме добре подготвени.

- Имате ли някакви кадрови проблеми преди двубоя?

- Успяхме да съхраним футболистите, които висяха с картони, същото на правиха и в Локо, като не пуснаха Аралица срещу Дунав. И двата отбора ще сме в оптимален състав. Единствено за Боджадж не знам дали ще мога да го използвам. Още след контролата с Царско село той имаше проблеми в адуктора и в неделя за първи път тренира с нас. Затова не съм сигурен дали ще мога да го използвам.

- Кое в Локо Пловдив ви притеснява най-много?

- Локо има много качествени футболисти, които знаят как да играят. Освен това са здрави физически. Като изключим мача с Дунав, бяха наредили победи с изразителни резултати. Определено бележат напредък от началото на първенството и се намират в добро състояние. Чисто тактически не ме притеснява нищо, но трябва да обърнем внимание на факта, че всеки техен нападател умее да реализира. Това е задачата, която трябва да решим - необходимо е да блокираме всяка опасност. А в Локо такава може да дойде от доста играчи.

- Доколко е проблем фактът, че използват схема, която не е типична за родния футбол - 3-5-2?

- Знаем в каква схема играят напоследък. В същото време познавам отлично и техния треньор. Наясно съм, че умее да сменя постройката в хода на мачовете. Да, схемата е важна, въпросът е ние да знаем как да реагираме при всяка ситуация. И все пак над всичко стои желанието за игра и борба за всяка педя терен. Това е най-важното във всеки турнирен двубой.

- Притеснява ли ви това, че Локо играе успешно срещу отбори като вашия, които задържат повече топката?

- Окей, Лудогорец загуби един мач от Локо, но това не означава, че промени играта си, нали? Ние също няма да си сменим стила на игра. Аз си имам моето разбиране. Разбира се, турнирните срещи са различни. В тях не е нужно да играеш красиво, за да спечелиш.

- На какво се дължи силната пролетна форма на Младенов и Батрович? 

- На колективната игра. Отборът знае какво да прави, а завършекът се осъществява най-често от нападателите. В случая така се случва, че това са Младенов и Батрович. Хубавото е, че разполагаме с доста хора, които могат да реализират.

- Спомняте ли си мачове срещу Акрапович като футболисти? Имате няколко срещи в началото на века, когато сте в Щутгарт, а той - в Енерги Котбус...

- Не помня конкретен мач. Знам, че и той играеше в Бундеслигата. Познаваме се, имаме респект един към друг. Всеки от нас ще направи максималното, за да спечели във вторник.

- Докога имате договор с Етър и водили ли сте разговори с ръководството дали ще останете през следващия сезон?

- На такива въпроси изобщо не искам да отговарям. По-важен е мачът за купата. Като мине той, тогава ме питайте каквото искате.

Източник: Novsport

Последни новини