Балъков: Трябват 1,8 млн. лева за база и два терена на Етър

Балъков: Трябват 1,8 млн. лева за база и два терена на Етър

Novsport

15-02-2018, 09:04

Нужни са общо около 1,8 милиона лева за оформяне на два терена за тренировки и за минибаза за нуждите на Етър.

Създаването на терените ще струва около 800 000 лева, а 1 млн. лева ще е инвестицията за базата на тима.

Това обяви пред свои почитатели и приятели в култовия "Клуб Седем" във Велико Търново главният мениджър на болярите Красимир Балъков.

"Решаваща роля за моето израстване като футболист имат Наско Методиев, Георги Василев, Васил Матев... С някои мои съотборници влязохме в мъжкия отбор на Етър доста рано, почти деца - на 16-17 години. Такива млади играчи по онова време нямаше в Европа. Караха ни да чистим обувките на старшите играчи. Сега осъзнавам, че тези стари традиции възпитаваха. Идоли тогава за мен бяха футболисти като Георги Цингов, Стефан Лахчиев, Емил Димитров и др.", сподели Красимир Балъков.

Звездата от САЩ '94 си спомни забавен момент от участието си в Етър, когато треньор е бил Георги Василев.

"Георги Цингов искаше да замине да играе в Гърция, но ръководството на отбора нещо не искаше да го пусне. Един ден Цингата ми вика: "Кажи на Георги Василев, че искаш да си титуляр, но аз ти преча на развитието". Послушах го и чинно отидох при Георги Василев. А той, щом ме изслуша, ме нахока: "Да се махаш от тука!". Веднъж пък старшите играчи ме питат: "Искаш ли да играеш?". Щом отговорих с ентусиазъм, ми заявиха, че ще ме пуснат на терена, но при условие че после им дам премията, и аз приех с готовност", разказа с усмивка Балъков, цитиран от в. „Труд".

"Реших да рискувам и да помогна на Етър. Бюджетът на клуба е малък и стига само колкото да се борим да се задържим в групата. Да се работи с мен не е лесно, защото налагам други методики и не действам по български. За 5-6 седмици с момчетата свършихме доста работа и добрите резултати не закъсняха. Благодарен съм на подкрепата на общинското ръководство и на местния бизнес", заяви главният мениджър на виолетовите.

Източник: Novsport

Последни новини