Без Жоао Паоло Ботев Пд ще експериментира срещу Лудогорец

Без Жоао Паоло Ботев Пд  ще експериментира срещу Лудогорец

Novsport

21-04-2018, 08:02

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия ще заложи на експериментален състав в днешния двубой с Лудогорец в Коматево.

Мачът е от 17:30 часа и реално е без значение за канарчетата, които са твърдо на пето място. Причината Белия да прибегне до много от резервите и юношите е предстоящият във вторник в София полуфинал-реванш за Купата на България срещу Славия.

Днес наставникът на жълто-черните няма да може да разчита на бразилския нападател Жоао Паоло. Както е известно, той е под наем в Ботев Пловдив от Лудогорец. В договора за преотстъпването на бразилеца има клауза Паоло да не играе срещу разградчани.

Така този път Киров ще може да разчита на всички останали бразилци - Афонсо, Бризола и Диого Кампос. Първите двама обаче едва ли ще започнат сред титулярите или поне Афонсо. Причината е, че висят с картони и може да пропуснат важния реванш със Славия. Ботев би белите с 2:1 в Коматево в първия мач.

Освен двамата бразилци още трима може да изгорят за мача на "Васил Левски", ако днес видят жълтия цвят на картона. Това са Пламен Димов, Дуде Ндонгала и Серкан Юсеин. Това поставя Белия в много деликатно положение кой от тях да пусне в игра срещу Лудогорец и кой не.

Отделно двубоят с разградчани заради наказание пропускат Лъчезар Балтанов, който не игра и срещу Верея, и Йордан Минев. Крайният защитник бе изгонен при равенството на "Трейс Арена".

Така днес Ботев Пловдив ще изглежда в доста необичаен вид и едва ли ще може сериозно да се противопостави на Лудогорец.

С оглед битката за голмайсторския приз пък Клаудиу Кешеру отново ще води атаката на разградчани. Всички са амбицирани да играят за тарана в битката му с Фернандо Каранга.

Старши треньорът Димитър Димитров-Херо не възнамерява да прави експерименти по състава и ще заложи на най-доброто.

С оглед проблемите при канарчетата лидерът в шампионата ще търси и по-изразителен успех, носен на крилете на разгрома над Берое в последния кръг.

Източник: Novsport

Последни новини