Белчев готви капани за ЦСКА в Кърджали

Белчев готви капани за ЦСКА в Кърджали

Novsport

05-12-2019, 07:30

Арда посреща ЦСКА днес от 13:30 часа в 1/8-финал за купата. Двубоят ще е в Кърджали, а армейците са поставени в ситуация на абсолютно задължителен успех. Именно купата е единствената реалистична възможност на отбора да стигне до трофей този сезон с оглед огромното изоставане в първенството. От друга страна, в Арда са амбицирани да повалят гиганта. Кърджалийци имат няколко проблема с основни играчи, но въпреки това ще играят за резултат. От лагера на домакините може да казват, че срещата за купата е бонус, но действително гледат доста сериозно на двубоя.

В Арда не могат да разчитат и на двамата си номинални централни нападатели. Голмайсторът Радослав Василев е с травма от двубоя с Локо Пд (0:0). Той със сигурност пропуска днешния мач, а е под въпрос и за неделната среща с ЦСКА. В медицинския щаб обаче са оптимисти, че таранът ще е готов за шампионатния двубой. По-тежка е ситуацията с другия нападател - Елиша Сам. Той се е прибрал в Белгия, където е претърпял операция на скъсан менискус. В най-добрия случай таранът ще стартира зимна подготовка наравно с останалите, но е възможно възстановяването му да отнеме и повече от месец. При това положение Арда ще действа с фалшива деветка - най-вероятно Спас Делев. Той е изпълнявал тази роля в националния отбор. Проблемът е, че Делев не е в оптимално кондиционно състояние, тъй като през последните 2 месеца е играл доста малко заради контузии. Делев трудно ще изкара 90 минути, така че може да остане и резерва. Вариант да започне на върха на атаката е и Коконов.

С травма срещата днес пропуска и десният бек Конър Рандъл. Бившият играч на Ливърпул обаче не е безусловен титуляр в последно време, така че неговото отсъствие не е толкова голям проблем. Отдясно в отбрана ще стартира стабилният напоследък Атанас Кръстев. В сърцето на ариергарда се очаква да са Крумов и Гаич, а отляво - ексиграчът на Берое Матеус Леони.

Треньорът на Арда Стамен Белчев, който бе начело на ЦСКА в периода ноември 2016 - май 2018 г., е подготвил няколко капана за съперника. Отработени са нови заучени положения при фаулове и корнери, които кърджалийци ще опитат да приложат в хода на мача. От тактическо естество също ще има промени, които ще целят ЦСКА да бъде изненадан. Това включва не само използването на фалшива деветка. Арда няма толкова да се надиграва, а по-скоро ще опита да излъже ЦСКА. Домакините ще са прибрани компактно в своята половина и ще се стремят да ударят на контра - армейците показаха, че са уязвими в такива моменти.

Интересно е да се припомни, че през тази година Стамен Белчев беше канен два пъти да се завърне в Борисовата градина - през лятото и есента. Той обаче е отказал и в двата случая.

От друга страна, двубоят може да се окаже ключов за бъдещето на Милош Крушчич начело на ЦСКА. Сърбинът бе назначен като временен вариант до края на годината. Армейците заминаха вчера следобед с голяма група за Кърджали. Извън сметките останаха само Енрике и Бикел, които няма да играят до края на годината. По състава на червените не се очакват много промени спрямо последния двубой - 0:0 с Лудогорец. Титуляр би трябвало да е Малинов след 6 поредни мача извън 11-те. Антов също ще стартира в средата на терена, което ще е негова 7-а последователна изява като титуляр. В състава ще попадне и ирландецът Греъм Кери, който не е играл от първата минута от месец и половина.

Нито един от играчите на Арда не виси с жълти картони преди двубоя днес. Двама от ЦСКА обаче ще пропуснат шампионатния сблъсък с кърджалийци в неделя, ако бъдат санкционирани - Евандро и Тиаго.

Източник: Novsport

Последни новини