Берое гони задължителна победа срещу Витоша

Берое гони задължителна победа срещу Витоша

Novsport

16-09-2019, 07:40

 Берое записа две поредни загуби преди паузата за националните отбори, и то в мачове срещу Царско село и Етър, от които се надяваше да вземе 6 точки. Вместо това, заралии се смъкнаха до 6-ото място в класирането, а днед ще се опитат да се върнат към победите в домакинството си на аутсайдера Витоша (Бистрица). “Тигрите” са на дъното в подреждането, но в миналия кръг прекъснаха серията си от 7 последователни загуби с успех с 3:2 срещу Царско село.

Любопитен факт е, че Витоша не загуби нито едно от двете си гостувания в Стара Загора - 0:0 през 2018 година и 1:0 през миналата кампания. Това е още една предпоставка Берое да не подценява съперника - нещото, от което най-много се опасява Александър Томаш.

Наставникът на домакините няма да може да разчита на наказания Иван Бандаловски и неговото място до Виктор Генев в центъра на защитата ще заеме Ерол Алкан. Ибрахима Конте вероятно за първи път ще е титуляр. Той ще действа зад тарана Мартин Камбуров, а по двете крила ще нападат Вандерсон и Педро Еуженио.

Витоша картотекира най-новото си попълнение - колумбиеца Андре Санчес. Очаква се той да е сред резервите днес. Старши треньорът Енгибар Енгибаров ще заложи в предни позиции на Илия Димитров, подкрепян от Емил Гъргоров, Атанас Кабов и Четин Садула.

“Като цяло нашият отбор е в подем. Още в мача с Ботев (Пловдив) показахме друго лице и характер, както игрово, така и чисто психологически. Тези нула точки допреди победата над Царско село не отговаряха реално на показаното от Витоша и на действителността”, заяви Енги.

Берое и Витоша са единствените отбори, които нямат равенство от старта на сезона.

efbet Лига - 9 кръг:

БЕРОЕ - ВИТОША (БИСТРИЦА)

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; М. Желев, Алкан, Генев, А. Василев; А. Цветков, Охене; П. Еуженио, Конте, Вандерсон; М. Камбуров

Старши треньор: А. Томаш

ВИТОША (4-2-3-1): Х. Василев; Гьонов, В. Бонев, Зюмбюлев, Гочев; Амзин, Котев; Садула, Гъргоров, Кабов; И. Димитров

Старши треньор: Е. Енгибаров

СЪДИЯ: И. Стоянов

СТАДИОН: “Берое”

НАЧАЛО: 20:00 часа

Източник: Novsport

Последни новини