Берое загуб от северномакедонци в контрола

Берое загуб от северномакедонци в контрола

Novsport

28-06-2019, 20:55

Тимът на Берое загуби с 1:2 от представителя на Северна Македония - ФК Македония Гьорче Петров, в контролна среща, играна на стадиона в Разлог. Крилото на "зелените" Педро Еуженио откри резултата в 13-ата минута, но след почивката гостите успяха да обърнат резултата чрез Божиновски и Тантуровски. Трябва да се каже, че отборът на Александър Томаш имаше сериозен спад след почивката, обратно - по-силна игра на северномакедонците през втората част, и загубата дойде закономерно.

В 13-ата минута Еуженио отбеляза за 1:0 за българския състав. Португалското крило матира стража Димовски директно от фаул, от малък ъгъл. Звездата на заралии намери далечния ъгъл на вратата на ФК Македония Гьорче Петров, като попадението напомни на изпълнението на румънската легенда Илие Думитреску срещу Аржентина в САЩ94.

Гостите отвърнаха моментално и вратарят Иван Гошев трябваше да спасява опасен изстрел. Последва възможност за Берое, пропиляна от Зоран Йосипович, който започна като титуляр сред избраниците на Томаш.

Със силни изяви през първото полувреме се отличи Александър Василев, който на два пъти се размина с гол в рамките на 180 секунди. В 20-ата минута Алекс шутира опасно, но Димовски отби, а в 23-ата минута имаше "дежавю" пред вратата на ФК Македония Гьорче Петров. В 30-ата минута Гошев записа ново спасяване на сметката си.

След почивката северномакедонците вдигнаха оборорите и това им донесе дивиденти. В 60-ата минута холандският бранител Ерол Алкан спаси попадение в мрежата на заралии, но веднага след това Божиновски засече центриране отляво за 1:1. В 79-ата минута Тантуровски се възползва от грешка на Милен Желев и след прецизен удар по тревата топката се спря за втори път в мрежата на Берое. Докрая Божиновски можеше да направи 3:1, но Пламен Колев, заменил Гошев, успя да спаси.

Берое - ФК Македония Гьорче Петров 1:2

1:0 Еуженио (8)

1:1 Божиновски (60)

1:2 Тантуровски (79)

Източник: Novsport

Последни новини