Берое помете Славия, Вандерсон се развихри (СНИМКИ)

Берое помете Славия, Вандерсон се развихри (СНИМКИ)

Novsport

05-11-2018, 19:25

Берое спечели с 2:0 домакинството си на Славия от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Това беше най-малкото, с което гостите се отърваха. Няколко блестящи намеси на Георги Петков и пропуски на Мартин Камбуров спасиха "белите" от разгром.

В герой за домакините се превърна Вандерсон. Бразилецът, който 13 мача не беше вкарвал, се развихри с две попадения. 

Берое продължава да е на четвърта позиция с 27 точки, пет по-малко от третия ЦСКА. Славия е на 9-о място с 16.

Мачът започна с мълниеносна контра на "белите". Славчо Шоколорав отне топката в центъра, подаде я към Галин Иванов, който стигна чак до аутлинията и потърси свой съотборник в наказателното поле. Душан Перниш успя да пресече паса, а топката се озова в Милен Гамаков. Неговият изстрел обаче се отби в напречната греда!

Берое отговори с удар на Иван Бандаловски, който беше оставен непокрит в наказателното поле на гостите, но прати топката в аут.

Последваха няколко интересни атаки на старозагорци, за да се стигне до 14-ата минута, когато тимът на Александър Томаш поведе в резултата. Меска подаде успоредно на голлинията и Вандерсон прати топката в мрежата 1:0.

Натискът на Берое продължи и в 21-ата минута Борислав Цонев от няколко метра стреля във вратаря. Топката се озова в Меска, чийто шут също беше отразен от Георги Петков. Малко след това Вандерсон изведе Камбуров зад отбраната на гостите. Ударът на нападателя срещна гредата, но страничният съдия вдигна флага за засада.

Половин час след началото Галин Иванов преодоля Леони и стреля от малък ъгъл. Топката обаме мина встрани от вратата. Мицански пък опита удар извън наказателното поле, който обаче не затрудни Перниш. 

В 40-ата минута Бандаловски центрира към Камбуров. Нападателят стреля с глава, но не съумя да успя да уцели във вратата на Георги Петков.

На почивката се наложи Златомир Загорчич да извърши принудителна смяна. Андреа Христов, който се контузи в края на първата част беше заменен с Неманя Иванов.

В 57-ата минута Камбуров пропусна да направи 2:0. Меска центрира в наказателното поле, бранител на Славия не успя да изчисти и от точката на дузпата нападателят прати топката над вратата. Отново Камбуров получи шанс да се разпише в 66-ата минута, когато получи извеждащ пас и стреля, но Георги Петков се намеси отлично и спаси. Веднага след това ветеранът в състава на Берое беше заменен. Секунди, след като се появи на терена Алфредо Мартинс стреля опасно, но покрай вратата.

Най-добрият в мача Вандерсон сложи точка на спора в 74-ата минута. Бразилецът получи отличен пас от Райнов, профуча покрай Станисавлевич и с удар по диагонала не остави шансове на Петков - 2:0.

Три минути преди края красив удар на Георги Йомов изненадващо не влезе във вратата. Топката се удари в напречната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕРОЕ: 12. Душан Перниш, 5. Меска, 6.  Александър Цветков, 7. Мартин Райнов, 9 . Мартин Камбуров, 10. Борислав Цонев, 11. Иван Бандаловски, 20. Матеус Леони, 25.  Георги Ангелов, 26. Камен Хаджиев, 77.  Вандерсон Виана

СЛАВИЯ: 1. Георги Петков, 3. Тейнур Марем, 15. Александър Станисавлевич, 55. Андреа Христов, 8. Славчо Шоколаров, 38. Милен Гамаков, 10.  Янис Карабельов, 35. Георги Йомов, 22. Илиан Мицански, 33. Галин Иванов, 9. Цветелин Чунчуков

Източник: Novsport

Последни новини